Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

By Malene Birger och Swedish Stockings i samarbete inför 8 mars

10 feb, 2020 
AvEmma Blomberg
Danska By Malene Birger ingår samarbete med svenska Swedish Stockings inför internationella kvinnodagen 2020. Tillsammans släpper de ett par strumpbyxor där delar av vinsten går till välgörande ändamål.
Annons

Inför internationella kvinnodagen, den 8 mars 2020, har By Malene Birger teamat upp med Swedish Stockings. Det svenska modevarumärket är kända för att tillverka strumpyxor av återvunnet och hållbart material och föga förvånande är det just ett par strumpbyxor som de båda företagen har tagit fram tillsammans.

Strumpbyxorna, som kommer i limiterad upplaga, är svarta och täckta av ett mönster skapat av den svenskbaserade konstnären Alexandra Karpilovski. Mönstret beskrivs av det danska modevarumärket som grafiskt men ändå romantiskt och föreställer nakna kvinnor formade av mjuka linjer. De ville ta fram strumpbyxor som var såväl bärbara och funktionella som konstnärliga och oväntade.

Delar av intäkterna från det dansksvenska samarbetet kommer att gå till den icke vinstdrivande organisationen Women for Women International UK, som arbetar för att stötta kvinnor i konfliktområden runt om i världen.

Annons

De båda varumärkena har tidigare lyft hållbarhetsaspekten i modebranschen. Swedish Stockings har sedan start haft ett genomgående miljötänk, vilket tar sig uttryck i bland annat återvunnen tråd, miljövänliga färgningsprocesser och efterbehandling av vattnet som använts vid färgningen. De har bland annat släppt strumpbyxor gjorda av PET-flaskor.

By Malene Birger lanserade i fjol uthyrningstjänsten Rent the Look. Syftet med tjänsten är att främja en cirkulär ekonomi i branschen och sedan januari 2020 kan du hyra kläder från det danska märket även i Sverige.

By Malene Birger och Swedish Stockings släpper strumpbyxor inför internationella kvinnodagen

Strumpbyxorna kostar 499 kronor och kommer finnas tillgängliga från och med den 4 mars 2020. Du kan köpa dem online via Swedish Stockings och By Malene Birger, samt i By Malene Birger fysiska butiker.

FOTO: By Malene Birger

Läs mer:

Annons