Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

Byt ut dina skinny jeans: 16 par byxor som får dig att känna dig snygg

03 jun, 2021 
AvEbba Dahlman
Snygga byxor som du kan ersätta dina skinny jeans med!
Tajta jeans, även kallade skinny jeans, var otroligt trendiga på 00-talet och har länge varit en staple i basgarderoben. Nu är det dags att säga hej då till den snäva byxan!
Annons
Julia Roberts - 7 snygga stilar där byxdressen står i fokusBrand logo
Julia Roberts - 7 snygga stilar där byxdressen står i fokus

Är du en av dem som har ett par betrodda skinny jeans liggandes på en hylla i garderoben? De är ju en trygghet för många i garderoben och du ska givetvis fortsätta bära dem om de får dig att känna dig snygg, självsäker och bekväm. Vi vill dock slå ett slag för att byta ut dina skinny jeans – det är nämligen ett enkelt och roligt sätt att återfå inspiration när det kommer till vardagsmodet!

Hitta dina nästa favoritbyxor i denna lista!

Byxor: Mönstrade byxor

Mönstrade byxor från H&M.
Klicka på bilden för att komma direkt till byxan.

Att byta ut dina skinny jeans till ett par snygga mönstrade byxor kommer definitivt ändra sättet du ser på dig själv och din garderob. Vi lovar att du kommer att känna dig otroligt cool och att du kommer att få massor av komplimanger för dina nya byxor. Vill du inte gå all in med mönstrat från topp till tå? Matcha då dina mönstrade byxor med en vit t-shirt och en oversize klassiskt svart blazer. De här leopardmönstrade byxorna kommer från H&M. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

Byxor: Patchwork jeans

Patchwork jeans från Arket.
Klicka på bilden för att komma direkt till byxan.

Patchwork-trenden känns riktigt het just nu. Inte bara på byxor utan även på plagg som jackor, kjolar, klänningar och accessoarer som väskor eller skor. Ett par patchwork jeans är med andra ord ett enkelt sätt att haka på trenden och samtidigt byta ut dina skinny jeans till något som känns roligare. Styla med en vit t-shirt och ett par sportiga sneakers som på bilden. Dessa jeans kommer från svenska märket Arket. Klicka hem dem här. (reklamlänk)

Byxor: Manchesterbyxan

Manchesterbyxa från Monki.
Klicka på bilden för att komma direkt till byxan.

Manchesterbyxan, eller corduroy pants som de heter på engelska, var omåttligt populär på 70-talet. Nu, 2021, när 70-talet gör comeback på modescenen är manchesterbyxan ett givet plagg att inkludera i garderoben. Varför inte satsa på dessa ankelskurna manchesterbyxor, i magiskt djup grön färg, från Monki? Klicka hem byxan här. (reklamlänk)

Annons

Byxor: Slim fit-byxa

Slim fit-byxa från NA-KD.
Klicka på bilden för att komma direkt till byxan.

Bara för att du dissar dina skinny jeans, behöver du inte ge upp de tajta modellerna. De där byxorna som framhäver dina snygga ben! Med dessa stretchiga slim fit-byxor från NA-KD får du dessutom två trender för priset av en! Du får de trendiga slim fit-byxan och du får den dekorativa, ack så trendiga split hem-detaljen vid byxslutet. Du hittar dem här. (reklamlänk)

Byxor: Utsvängda bootcut jeans

Utsvängda bootcut jeans från H&M.
Klicka på bilden för att komma direkt till byxan.

Alla minns vi väl och älskar bootcut jeansen? Vi tänker i alla fall direkt på Katie Holmes och Victoria Beckhams storhet iklädda denna modell. Förutom att de är otroligt sköna är de också smickrande för figuren, eftersom de automatiskt adderar feminina kurvor till siluetten och får dina ben att se längre ut, särskilt om du låter byxslutet dölja ett par höga klackar. Matcha med ett par högklackade wedges i mocka, en randig sidenscarf och en skinnjacka för en maximal 70-talslook. Köp här. (reklamlänk)

Annons

Byxor: Rutiga kostymbyxor

Rutig kostymbyxa från NA-KD.
Klicka på bilden för att komma direkt till byxan.

Det vore tjänstefel att inte tipsa om den tidlösa rutiga kostymbyxan. Den är en klassiker som aldrig slår fel. Så enkelt och snyggt att matcha med dina enfärgade bastoppar. Dessa har en bekvämt avslappnad modell och kommer från NA-KD. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Byxor: Palazzo

Palazzobyxa från H&M.
Klicka på bilden för att komma direkt till byxan.

Palazzobyxan är en omåttligt populär byxa att bära på sommaren. De är smickrande, tunna och och böljande. Byxan kommer från början från områden kring Medelhavet. Vi tackar och tar emot! Den här palazzobyxan i linmix och randigt mönster kommer från H&M. Här kan du shoppa byxan. (reklamlänk)

Annons

Byxor: Chinos

Chinos från Arket.
Klicka på bilden för att komma direkt till byxan.

Ett par snygga chinos är nästan synonymt med vår- och sommarmode, eller hur? Det är en avslappnad byxa som ses ofta i det marina modet som är förknippat med skärgård och båtliv, samt det preppy collegemodet från USA. Dessa chinos kommer från Arket och är våra favoriter i butik just nu. Spana in dem här. (reklamlänk)

Byxor: Vida jeans

Vida jeans från Lindex.
Klicka på bilden för att komma direkt till byxan.

Stuprörsbyxans motpol, den vida byxan har stigit lavinartat i populäritet de senaste åren. De vida jeansen får oss och tänka på RnB-artisterna från 90-talet och vi älskar den nostalgiska känslan. De är dessutom riktigt sköna och snygga! De här vida jeansen kommer från Lindex och kommer garanterat att bli din nya favoritbyxa. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons

Byxor: Denim shorts

Denim shorts från Arket.
Klicka på bilden för att komma direkt till byxan.

På sommaren byter vi gärna ut våra skinny jeans till ett par mörka denim shorts i bermudamodell, likt dessa godingar som kommer från Arket. De sitter riktigt bekvämt och smickrande. Så snyggt att styla med en randig tröja (eller två) likt bilden ovan. Köp här. (reklamlänk)

Byxor: Färgglada byxor

Färgglada byxor från &Other Stories.
Klicka på bilden för att komma direkt till byxan.

Ett par färgglada byxor gör ju livet lite roligare faktiskt! Dessa är gjorda i ett härligt tunt material som är jätteskönt att bära på sommaren. De är den perfekta byxan att dressa ned, utan att för den delen kompromissa med stilen, till vardags och dressa upp till fest med en mönstrad blus eller en figursydd kavaj. Dessa rosa byxor kommer från &Other Stories. Köp här. (reklamlänk)

Annons

Byxor: Utility

Utilitybyxa från &Other Stories.
Klicka på bilden för att komma direkt till byxan.

Utilitybyxan är en typ av funktionsbyxa som är utrustad med smarta fickor och hällor. Utilitybyxan kommer från början från militären, men var omåttligt populär bland hip hop-artister på 90-talet. Nu är de en smart byxa att inkludera i basgarderoben. Den kombinerar outdoor- och friluftstrenden, som kom med pandemin, med en ungdomlig coolfaktor. Dessa kommer från &Other Stories. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Byxor: Mom jeans

Mom jeans från Gina Tricot.
Klicka på bilden för att komma direkt till byxan.

Mom jeans ändå! De är en populär byxa som så himla lätt kan ersätta dina skinny jeans och ändå få dig att känna dig som den där sexiga personen som kan rocka ett par jeans. Modellen blir särskilt trendig med 90-talets mode gör comeback bland säsongens modetrender, men de är ändå en klassiker som aldrig går ur tiden. De är dessutom så löjligt sköna! Dessa kommer från Gina Tricot. Köp jeansen här. (reklamlänk)

Annons

Byxor: Drawstring avslappnad byxa

Drawstring avslappnad byxa från Gina Tricot.
Klicka på bilden för att komma direkt till byxan.

Den avlappnade drawstring-byxan kommer i många varianter och många olika material. De påminner om en pyjamasbyxa, men känns lyxig och kompatibel med snygga vardagsoutfits. De här är tillverkade i linne och kommer från Gina Tricot, men det finns massor av snygga varianter av denna byxa i butik just nu Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Byxor: Yoga tights

Yoga tights från NA-KD.
Klicka på bilden för att komma direkt till byxan.

Athleisure är en trend som håller i sig, kanske inte minst för att yoga tightsen är så sköna och får oss att känna oss sådär hälsosamt snygga. Shoppa några yoga tights eller snygga leggings som du matchar med dina "vanliga" kläder och kanske till och med ett par klackar för ultimat trendfaktor. Dessa kommer från NA-KD och finns i flera snygga färger. Finns att köpa här. (reklamlänk)

Annons

Byxor: Mjukisbyxor

Mjukisbyxa från &Other Stories.
Klicka på bilden för att komma direkt till byxan.

Mjukisbyxan är inte borträknad ännu! Tvärtom. Plagg i sweatshirt är hetare än någonsin just nu. Det finns dessutom så många snygga (och spännande) alternativ att spana in i butikerna. Dessa kommer från &Other Stories och kan enkelt matchas med en bomullsskjorta eller en långärmad piffig topp för att bäras till en bar eller resturang, tack vare att de har pressvecksdetaljen som gör den till en mer dressad byxa. Färgen är ju bara så snygg också! Köp här. (reklamlänk)

Vad är skinny jeans?

Skinny jeans är egentligen precis vad det låter som, ett par riktigt tajta jeans som har en stuprörsliknande och snävt kroppsnära passform. Kärt barn har många namn, så även skinny jeans. De går under namnen tajta jeans, cigarettbyxor, stuprörsjeans, smala byxor, jeggings, pennbyxor, denim skinnies... ja, listan kan göras lång. Skinny jeans är en typ av slim fit-byxa, men alla slim fit-byxor behöver inte nödvändigtvis vara skinny jeans.

Annons

Slim fit-byxor får ett uppsving

Skinny jeans har inte existerat så länge, men dess historia är ändå rik. De har varit ett plagg som utmanar könsnormer och ett plagg som använts i politiska protester. Plagget i sig själv är en textilinnovation, eftersom att de tidiga jeansen inte var lika stretchiga för att uppnå den rätta formen. Alla har nog olika referenser när de tänker på skinny jeans. Kanske tänker du på 80-talets spandexbyxa, punk- eller rockband iklädda små byxor, en chic fransk kvinna i en stilig cigarettbyxa eller så tänker du på kändissocieteten under 00-talet som ar skinny jeans med otroligt lågt skuren midja.

Nordkorea förbjuder tajta jeans

Skinny jeans kommer alltid vara en del av populärkulturen på ett eller annat sätt. De är så pass populära och uppseendeväckande att Nordkoreas regering valde att förbjuda plagget maj 2021, eftersom att plagget representerar en "kapitalistisk livsstil" som går emot landets statliga värderingar.

Källa: Refinery29, SVT

Annons