Välkommen, Cecilia! Varför bestämde du dig för att börja blogga på Femina.se?

– För att Femina är en bra tidning och jag gillar att det verkar vara en härlig stämning och någon slags sammanhållning mellan läsarna. Och så får jag känslan av att alla som jobbar med och runt tidningen är ett bra gäng också!

För de som inte redan har koll på dig – vem är du och vad sysslar du med?

– Jag började jobba som journalist, halkade snabbt in på mode som specialområde och skrev och stylade mode på flera stora tidningar som Expressen och Mama i många år innan jag gjorde verklighet av en idé jag burit på länge. Jag tyckte att det fanns ett hål i modemarknaden för bra och välgjorda, roliga och samtidigt hyfsat prismedvetna skor. Allt var antingen löjligt dyrt eller billigt och opersonligt.

– Jag ville göra skor som gör att du aldrig behöver se tråkig ut i jeans och T-shirt. Det varumärket blev Blankens, och det har jag drivit nu i fyra år. Det är både det roligaste och det svåraste jag någonsin gjort. I övrigt bor jag med man, tre små barn och en liten hittehund som heter Goldie i ett litet hus i norra Los Angeles.

Vad kommer vi att kunna läsa om i din blogg?

– Jag gillar att blanda. Generellt i livet, och också på bloggen. Mode, familjeliv, LA-inspiration, entreprenörsskap och livliga diskussioner. Och ungefär allt där emellan.

Vilken är den största skillnaden mellan att bo i Sverige och i Los Angeles?

– Vädret?

Det bästa med LA?

– Jag gillar att LA är en så otroligt blandad och mixad stad, där alla kommer någon annanstans ifrån och med sina egna drömmar som tagit dem just dit. När övriga världen gärna är skeptiska och ifrågasättande till nya tider, finns det en obotlig optimism och ”You can do it”-anda i LA som är väldigt smittsam.

Vad saknar du mest från Sverige när du är där?

– Min syster. Och Djungelvrål. Tystnaden och den rena luften.

Det roligaste med att driva ett eget skomärke?

– Att det aldrig, aldrig, aldrig blir långtråkigt. Och så älskar jag att få träffa kunderna!

Var hittar du designinspiration?

– Överallt! Färger i naturen, second hand-plagg på Rose Bowl-marknaden i Pasadena och 90-talsfilmer.

Andra entreprenörer du ser upp till?

– Elon Musk. Förstås. Och Isabella Löwengrip. Jag älskar oängsliga människor som dundrar på utan att fundera särskilt mycket över vad andra tycker om dem.

Hur skulle du beskriva din personliga stil?

– Guld, fransar, jeans och färg! Accessoarerna gör HELA skillnaden.

Varför ska man följa din blogg?

– För att det alltid händer mycket runt mig. Och kanske för att det kan vara spännande att smygkika in i en annan människas LA-liv? För att bloggen kan vara lika mycket diskbänksrealism, som den andra gånger kan vara både glammig och ytlig. För att min blogg alltid är ärlig och kanske, kanske också lite härlig?

Namn: Cecilia Blankens
Ålder: 39
Bor: Los Angeles
Gör: Driver skobolaget Blankens och bloggar på Femina
Familj: Gift med Per, barnen Bonnie 9, Rio 7, och Remy 3
Instagram: @ceciliablankens och @yourblankens
Podd: Blankens Swanberg tillsammans med kollegan Johanna Swanberg

Läs Cecilia Blankens blogg här!