I galasammanhang är det brukligt att de kvinnliga skådespelarna bär nya fina specialuppsydda klänningar gång på gång och man ser nästan aldrig en och samma klänning på röda mattan två gånger.

Men en som vill förändra det beteendet är skådespelaren, modellen och programledaren för amerikanska Top Chef, Padma Lakshmi.

Under nattens Emmygala bar hon en röd klänning med höga slitsar och djup urringning från J Mendel – för andra gången.

Padma Lakshmi i J Mendel, Emmygalan 2018

Klänningen bars för första gången tidigare i år när hon närvarade vid indiska Vogues ”Women of the Year”-gala i Bombay.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Läs även: Rita Moreno hyllas för sin Oscarsklänning

För People berättade Padma Lakshmi om sitt outfit-val.

– Jag tycker att i vi nuförtiden borde sluta sända dessa budskap till unga kvinnor och flickor att vi har oändliga garderober med kläder som vi aldrig bär mer än en gång, särskilt på röda mattan.

Och hon fortsätter:

– Alla dessa timmar som det tar, hantverkarnas arbete och de vackra tyget förtjänar alla att bli burna igen och uppskattade. Det känns slösaktigt att inte njuta av dessa klänningar.

På Emmygalan hade hon dessutom prytt klänningen med ett blått band för att stötta den ideella medborgarrättsorganisationen American Civil Liberties Union, ACLU, som arbetar för att försvara och skydda de individuella fri- och rättigheterna som är inskrivna i den amerikanska konstitutionen.

Att förbereda sig inför en stor gala brukar ofta innebära timmar av provningar i de stora designernas ateljéer. Tid som Padma Lakshmi hellre vill tillbringa på viktigare sätt:

– Det är så mycket press! Det som betyder något är arbetet som tar oss hit till Emmys. I stället för att oroa mig så mycket över vad jag ska ha på mig så vill jag hellre gå till parken och kasta boll med #littlehands (dottern Krishnas smeknamn, reds anm.) eller greja i köket med henne och fördjupa vår relation över god mat. Jag vill lära henne att det finns mer i livet.

På sitt Twitterkonto skriver hon själv om sitt klänningsval:

FOTO: IBL

Läs även:

Finaste klänningarna på röda mattan på Emmy-galan 2018

Emmygalans musiknummer synade mångfalden i Hollywood

Här är alla vinnare på Emmy-galan 2018

Mest läst