Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Därför prydde kändisarna sina galakläder med blå band

27 feb, 2017 
Under Oscarsgalan var det många som noterade ett blått band på flera kändisars galakläder. Bandet var en tydlig markering mot presidenten Donald Trumps politik.
Annons

Galakläder i all ära, men under årets Oscarsgala var det faktsikt en annan liten detalj som drog alla blickar till sig. Vad det var? Ett litet blått band. Många noterade att flera kändisar, bland andra Ruth Negga och Karlie Kloss, fäst bandet väl synligt på sina galaoutfits.

De som bär de blå bandet stöttar ACLU, juristorganisationen American Civil Liberties Union, som bland annat arbetat med att hjälpa resenärer som frihetsberövats i samband med Donald Trumps reseförbud.

Bandet är en tydlig politisk markering mot Donald Trump, menar Nina Campioni, som kommenterade Oscarsgalan i Aftonbladets sändning under natten mot måndag.

– Det skulle jag verkligen tolka det som. Man vill protestera mot alla stängningar av mänskliga rättigheter som pågår i USA just nu, berättar Nina för Aftonbladet.

På sin sajt tar ACLU avstånd från Donald Trumps politik. Man anser att presidentens politik strider mot jämlikhet och uppmanar människor att donera pengar för att ACLU de ska kunna arbeta mot de beslut som Trump tar och som går emot etiska normer.

Foto Stella Pictures

Artikeln är ursprungligen publicerad på Elle.se

Annons