Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Därifrån kommer Sofias vita teddyjacka – är svensk design

09 okt, 2019 
Sofias teddyjacka
Prinsessan Sofia har kittat upp garderoben inför hösten och vintern. Läs mer om hennes snygga vita teddyjacka!
Annons

Måndagen den 7 oktober fattade kungen ett beslut om vilka av kungafamiljens medlemmar som ska tillhöra Det Kungliga Huset. Syftet med beslutet är att tydliggöra statschefens uppdrag som företrädare för Sverige och avgränsa den krets av medlemmar av kungafamiljen som ska förväntas ha offentliga åtaganden på kungens uppdrag. Det är kungen och kronprinsessan som, tillsammans med drottningen och prins Daniel, är Sveriges främsta representanter inom landet och gentemot andra stater. När prinsessan Estelle nått vuxen ålder väntas även hon företräda landet.

Sofia och Carl Philip kommenterar kungens beslut

På sitt Instagramkonto kommenterade prinsparet, Carl Philip och Sofia, kungens beslut. De skrev:

”Idag meddelade Kungen beslutet att våra barn inte längre har ställningen Kungliga Högheter. Vi ser detta som positivt då Alexander och Gabriel kommer att ha friare valmöjligheter i livet.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De kommer att behålla sina prinstitlar och sina hertigdömen, Södermanland och Dalarna, vilket vi värdesätter och är stolta över. Vår familj har starka kopplingar till båda landskapen och vi behåller vårt engagemang där.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vi kommer att ha fortsatt fokus på våra hjärtefrågor och engagemang. Vi kommer också att fortsätta att stödja Kungen och Kronprinsessan – vår blivande statschef – och delta i Kungahusets verksamhet på det sätt man önskar.”

Det bar prinsessan Sofia på nya bilden

På fotot till texten poserar prinsen och prinsessan med sina småprinsar i de röda och orangefärgade höstlöven. Svensk Damtidning berättar att Sofia bär en underbart varm och skön teddykappa i vitt med bruna detaljer. Jacka kommer från det svenska märket Stand (reklamlänk). Just teddyjackan är helrätt i höst och vinter – varm och trendig på samma gång! En oslagbar kombination!

Jacka från Stand

Foto: TT

Annons