7 kändisar med olika färg på ögonen
0:51

Efter reklamen: 7 kändisar med olika färg på ögonen

(0:51)

Slå på ljud

Det är svårt att komma på någon som har tänjt på gränserna för mode, kläder och styling i sitt artisteri på samma sätt som David Bowie. Den brittiska artisten, som tragiskt gick bort 2016, har haft alla stilar man kan tänka sig – från de mest avskalade vardagskläderna, till färg- och formbomber på scenen.

Vi har samlat några av hans mest ikoniska kläder genom tiderna för en härlig tillbakablick!

Prinsessan Dianas mest utmärkande outfits

Ziggy Stardust

David Bowie hade många olika perioder under karriären, med olika personas och olika stilar. Många förknippar honom nog mest med Ziggy Stardust-eran i början av 70-talet, då han släppte flera av sina allra största hits.

Ilpo Musto/REX

Med rött färgat hår och kläder av designers som Freddie Burretti och Kansai Yamamoto är tiden som Ziggy Stardust Bowies modemässigt mest spektakulära.

REX

Randiga catsuits, läderstövlar, korta bodys, capes och byxdressar i vinyl med enorma ben är bara några av de plagg Starman-stjärnan bar under den här tiden!

Ilpo Musto/REX

Filmvärldens mest ikoniska klänningar genom tiderna

Thin white duke

I mitten av 70-talet verkade David Bowie tröttna på sin färgsprakande scen-personlighet, och gick helt åt andra hållet när han blev ”the thin white duke”. Avskalat i svart och vitt intog han scenerna istället – i en stil som fortfarande är väldigt snygg, och snäppet lättare att kopiera.

Keystone Pictures USA
Heilemann

80-talsbonanza

Under 80-talet var det inga som kom undan de ljusa kostymerna med axelvaddar – inte ens David Bowie. Men som med allt annat gjorde han det på sitt sätt, och lekte med färger.

Fryderyk Gabowicz

Blåjeans

Inte ens när han har på sig jeans så är det helt vanliga jeans – här valde stjärnan 1991 ett par knallblå jeans att matcha med en glammig jacka och röda lackboots med platå.

Andre Csillag/REX

Union Jack

I slutet av 90-talet låg det i tiden för brittiska artister att klä sig i den brittiska flaggan, Union Jack. Geri Halliwell bar flaggan som miniklänning i Spice Girls, och David Bowie turnerade med Earthling i en flaggmönstrad rock signerad designern Alexander McQueen.

Steve Double
Mest läst