Reafynd att göra inom mode

Hur ska man egentligen tänka under de större reorna när det kommer till mode? Det är lätt att dras med i butikernas utbud och lite glömma bort vad det var man egentligen behövde. Här reder vi ut hur du ska tänka och vilka plagg som är extra bra att hålla utkik efter under kommande reor inom mode.

Fundera på vad du behöver

Fundera på vad det är du saknar i din garderob redan innan rean drar igång för att inte shoppa sådant du kanske inte behöver. Se igenom din garderob, efter en Capsule Wardrobe-guide, för att sedan hitta saknande pieces.

Shoppa plagg i bättre kvalitet

Särskilt under rean kan vi passa på att shoppa plagg i bättre kvalitet som kostar något mer, då de kommer hålla många år framöver.

Tänk långsiktigt

Även om snabba trender kan vara lockande gäller det att fundera på om det är ett mångsidigt plagg som du kan använda vid flera olika tillfällen.

Sätt en budget

För att inte dras med i reans tempo allt för mycket är det viktigt att just sätta en budget. Hur mycket kan du tänka dig att spendera?

Här är butikerna att ha koll på under Mellandagsrean 2020:

På grund av årets rådande situation är det extra viktigt att tänka på att inte shoppa och trängas i butiker – det går minst lika bra att handla online för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Ellos. Här kan du shoppa (reklamlänk från Awin.com)

Åhléns. Här kan du shoppa (reklamlänk från Adtraction)

H&M. Här kan du shoppa (reklamlänk från Adtraction)

Wakakuu. Här kan du shoppa (reklamlänk från Wakakuu)

Nelly. Här kan du shoppa (reklamlänk från Awin.com)

Lindex. Här kan du shoppa (reklamlänk från Adtraction)

COS. Här kan du shoppa (reklamlänk från Adtraction)

Bubbleroom. Här kan du shoppa (reklamlänk från Adtraction)

Rizzo. Här kan du shoppa (reklamlänk från Adtraction)

Bikbok. Här kan du shoppa (reklamlänk från Tradedoubler.com)

Exempel på plagg att fynda under kommande rea:

Här listar vi 10 smarta köp att göra under rean som är tidlösa och långsiktiga.

1. Vinterjacka

vinterjacka rodebjer

Passa på att fynda en vinterjacka som håller många år framåt. Som den här svarta jackan från Rodebjer i återvunnen polyester. Den finns här (reklamlänk från Adtraction).

2. Festlig klänning

klänning karen by simonsen

Passa på att fynda en festlig klänning som går att bära vid allt från nyårsfirande, midsommarfirande och som bröllopsgäst. Denna kommer från Karen By Simonsen och finns här (reklamlänk från Adtraction).

3. Svarta skor

svarta skor vagabond

Svarta skor i klassisk och tidlös form att bära både til jobb- och festlighet. De här kommer från Vagabond och finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

4. Kostymbyxor

kostymbyxor cos

Passa på att fynda klassiska kostymbyxor att bära till jobbet och privat. De här kommer från COS och finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

5. Toteväska

toteväska malene birger

Köp en större väska som rymmer allt du behöver för dagen, som håller stilen. Som den här väskan från Malene Birger. Den finns här (reklamlänk från Wakakuu).

6. Träningsskor

träningsskor adidas

Träningsskor kostar lite mer och är därför perfekta att fynda på rea. De här kommer från Adidas och finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

7. Tidlös klänning

tidlös klänning part two

Passa på att fynda en klassisk och mångsidig klänning att bära vid många tillfällen. Den här kommer från Part Two och finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

8. Jeans

jeans filippa k

Blå tidlösa jeans att bära i många år framåt. De här kommer från Filippa K och finns här (reklamlänk från Adtraction).

9. Vit skjorta

vit skjorta cos

Det är perfekt att passa på att fynda en vit klassisk skjorta i bättre kvalitet. Den här kommer från COS och finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

10. Tidlös vår- och höstjacka

jacka h&m

Passa på att fynda en tidlös jacka inför våren och hösten. Som denna jacka i strukturvävd kvalitet från H&M. Den finns att köpa här (reklamlänk från Adtraction).

Foto: TT

LÄS MER:

Vårens modetrender 2021 – shoppingtipsen att se redan nu

Håll värmen med en trendig täckkjol – 8 snygga varianter i butik

Skorna Kate Middleton har burit i flera år – blir en stor trend 2021