Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Detaljerna som får din stil att se mer exklusiv ut

31 jan, 2022 
Vill du se sådär snyggt välklädd ut och ge ett exklusivt intryck – utan att bli ruinerad på kuppen? Ofta är det de små detaljerna som gör skillnaden och som tillsammans skapar en lyxig helhetskänsla. Här är fem detaljer som gör att din stil ser mer exklusiv ut!
Annons
Modeprofilen Leonie Hanne bär lyxig kappa i ull och kashmir.
Leonie Hanne i kappa av ull och kashmir.
TV: Detaljerna som får din stil att se mer exklusiv utBrand logo
TV: Detaljerna som får din stil att se mer exklusiv ut
Annons
Mörka solglasögon ger din stil en exklusiv känsla.
Mörka solglasögon ger lyxig filmstjärnekänsla.
Olivia Palermo höjer lyxkänslan med hjälp av snygga solglasögon.
Snygga solglasögon behöver inte vara dyra. Viktigast är att välja en modell som passar din ansiktsform.
Annons

Ibland möter vi personer som ser sådär stilfullt sofistikerade ut – utan att vi egentligen kan sätta fingret på varför. Ofta har det att göra med en fingertoppskänsla där flera små detaljer tillsammans skapar en genomtänkt helhet som ger ett exklusivt intryck. Det har inte att göra med pråliga loggor. En snygg och lyxig stil behöver nämligen inte kosta massor av pengar. Det gäller snarare att göra medvetna stilval där du med hjälp av noga utvalda detaljer lyfter hela looken och skapar en lyxigare känsla.

Skapa en lyxigare stil genom att addera guldsmycken.
Ett enda guldsmycke kan höja den lyxiga känslan.
Annons
Örhängen i guld ger en lyxig känsla.
Välj guldsmycken som syns ordentligt utan att de blir alltför maffiga.

1. Addera guldsmycken

Olivia Palermo i stram frisyr som passar den detaljrika blusen bra.
En stram frisyr passar konkurrerar inte med den detaljrika blusen.
Annons
Olivia Palermo väljer mjuka lockar till tuff klädsel i svart läder.
Olivia Palermos glansiga hårsvall mjukar upp en svart läderklädsel.

Finns det något mer stilfullt och klassiskt än ett vackert guldsmycke? Genom att addera ett halsband, ett par örhängen eller några ringar i guld skapar du automatiskt en lyxigare känsla. Och det behöver inte kosta skjortan. Välj exempelvis ett halsband eller armband som är guldpläterat eller gjort i guldfärgad metall. Se även till att välja en lagom storlek. Smyckena ska synas ordentligt utan att de blir alldeles för maffiga.

2. På med solglasögonen

Byt ut plastiga knappar för att få ett plagg som ser mer exklusivt ut.
Att byta ut plastiga knappar gör att plagget ser lyxigare ut.

Ett par mörka solglasögon skapar genast en filmstjärnekänsla och kan göra att även den mest vardagliga klädseln känns lite lyxigare. Ett par snygga solglasögon behöver heller inte vara dyra. Det handlar nämligen inte om att det ska stå någon stor logga på skalmarna. Viktigast är att de passar din ansiktsform!

Annons

3. Välj rätt material

God kvalitet både känns och syns! Att investera i plagg av lyxigare material kan kosta lite mer. Å andra sidan finns det numera gott om bra alternativ i kashmir, siden och ull hos de stora klädkedjorna, så det går att handla plagg i lyxigare material utan att bli ruinerad på kuppen. Välj exempelvis en blus i siden och en kappa i ull istället för polyester.

4. Lägg extra krut på håret

Frisyren spelar stor roll för helhetsintrycket, så om du vill ge ett extra lyxigt intryck bör du lägga tid och omsorg på att skapa en snygg frisyr och gärna addera lite extra glans för att få en glammigare känsla. För att helheten ska se sådär perfekt och genomtänkt ut kan du även fundera över vilken frisyr som faktiskt passar till din klädsel. Nedan ser du exempelvis stilikonen Olivia Palermo som till en detaljrik blus låter frisyren vara enkel och stram så att den inte konkurrerar med klädseln. När hon å andra sidan bär svart läder från topp till tå väljer hon istället mjuka lockar för att skapa kontrast till den tuffare klädstilen.

Annons

5. Byt ut knapparna

Har du en kavaj, en kofta eller ett par byxor med knappar som ser plastiga ut? Byt ut dem! Det är en billig quick fix som du snabbt och enkelt kan göra för hand. Att byta ut plastknappar mot exempelvis knappar i metall eller läder kan ändra hela känslan på plagget och kommer definitivt öka den lyxiga känslan.

Se också: Så stylar du den vadlånga kjolen- på tre enkla sätt med Emma DanielssonBrand logo
Se också: Så stylar du den vadlånga kjolen- på tre enkla sätt med Emma DanielssonAnnons