Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Stilikonen Dolly Parton genom tiderna: 10 ikoniska looks vi aldrig glömmer

29 jun, 2021 
AvVeronica Henriksson
Dolly Parton genom åren
Dolly Partons hår må ha haft samma volym sedan 1973 – men sångerskans stil har däremot förändrats desto mer. Här är 10 ikoniska looks vi älskar!
Annons
10 ikoniska outfits från filmer du aldrig glömmerBrand logo
10 ikoniska outfits från filmer du aldrig glömmer

Dolly Parton satte minst sagt countrymusik på kartan när hon, år 1973, släppte låten Jolene, som än i dag är en av hennes mest hyllade låtar. Den ikoniska musiklegenden har passerat 75-strecket men visar att kläder inte har någon ålder för än i dag ser vi henne klädd i regnbågens alla färger, i utmanande strassklänningar och jumpsuits klädda i paletter. Att vara utsmyckad till tårna är verkligen Dollys melodi!

Här är tio anledningar varför Dolly har en säker plats på modekartan:

Använder sig av ton i ton

Dolly använder inte bara toner för att skriva musik, utan låter också ton i ton-matchningen skapa ljuvlig klädsymfoni! Att Dolly älskar rosa har vi vetat sedan hennes genombrott på 70-talet. 1980 gick hon röda mattan tillsammans med Jane Fonda och Lily Tomlin (som båda idag spelar huvudpersonerna i Grace & Frankie). Inför premiären av filmen Nine to Five var Dolly klädd i 50 nyanser av rosa och matchade till och med ögonlock, läppar och kinder med färgerna på hennes kläder.

Annons

Vågar mixar mönster och material

Vem har sagt att randigt och prickigt inte går ihop? Inte Dolly Parton i alla fall! Dolly vågar mixa både mönster och material och gör varje look till sin egen. "Jag har aldrig sett mig själv som fashionabel, jag bara bär kläder som passar mig", har hon tidigare sagt i en intervju.

Glittrar som en stjärna

Det finns ingen som kan glittra som Dolly, så är det bara!

Vet hur man klär upp sig

Att Dolly vet hur man gör ett statement är ingen nyhet. På premiären av Rhinestone (där Dolly spelade huvudrollen) år 1984, kom hon i armkrok med den andra huvudrollsinnehavaren, Sylvester Stallone. "Jag minns att jag tänkte att jag måste se bra ut, för att Stallone var hetare än dooley på den tiden. Han går verkligen fullt ut med allt han gör, så jag försökte se ut som mitt bästa Dolly". Och OM hon lyckades! Detaljerna i klänningen är smashing.

Annons
Dolly Parton och Sylvester Stallone 1984

Tackar inte nej till färg

Antalet gånger Dolly Parton valt färg före att följa gråskalan, går inte att räkna! Åter ett bevis på att Dolly visar att kläder inte har en ålder. Mer kläder i regnbågens alla färger, tack!

Kan hålla det enkelt

Dolly Partons stil är minst sagt... unik! Men det är också hennes kläder som gör hela Dolly till en fantastisk show! Däremot är hennes stil inte alltid extravagant. Till omslaget av albumet Here You Come Again från 1977 stylade Dolly sig själv och titta så snyggt det blev!

Annons

"Det var antagligen någon som sa åt mig att jag skulle göra något i stil med Marilyn (Monroe reds.anm). Marilyn Manson blev det mer... ", säger hon i en intervju.

Satsar på smycken

Ingen outfit är komplett utan en ordentlig accessoar. Dolly Parton snålar sällan på diamanterna, utan går efter mottot "ju mer, desto bättre". På Peoples Choice Awards 1988 matchade hon klänning (med insytt halsband) med väska och örhängen. Och även håret siktade mot högre höjder.

Annons

Vågar sticka ut

Vi har flera gånger sett Dolly ta plats, både på röda mattan och på scen. På premiären av filmen Steel Magnolias år 1989, var Dolly den som verkligen stal showen när hon kom iklädd en glittrig fodraldress, medan resterande i sällskapet (bland annat Julia Roberts), kom i betydligt mer diskreta kläder.

Premiären av Steel Magnolias

Jobbar med kontraster

Som en kontrast till glittriga klänningar och överflöd av strass, är Dolly också ett fan av denim! Jeans i överflöd är trendsäkert – och för verkligen tankarna till Tennessee.

Annons

Ger inte upp på sin stil

Trots en och en annan känga om henne stil genom åren har Dolly valt att inte överge sin stil och det älskar vi henne för!

Dolly Parton och Miley Cyrus

Foto: TT, Instagram, Pinterest

Annons