Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Dubbla jeanstrenden hetast i höst

08 aug, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Versace fall winter 2023.
Att ha jeans på underkroppen räcker inte i höst – nu är det jeans överallt som gäller.
En av höstens stora jeanstrender är en ”canadian tuxedo”, med denim både på ben och överkropp.
Så får du till stilen!
Annons
Double Denim - så stylar du trendenBrand logo
Double Denim - så stylar du trenden
Annons

Jeans slutar aldrig riktigt vara trendigt – det må byta färg och form, men man kan alltid lita på att jeansen är ett återkommande basplagg på modehimlen, inte minst när vi gör oss redo för att använda höstgarderoben.

I år är en av de stora trenderna inte bara att ha jeans på benen – helst ska du ha denimtyg över hela kroppen. Double denim, eller ”canadian tuxedo” – kanadensisk smoking – som det skämtsamt kallas, har under årens lopp mest förknippats med pojkband och popstjärnor. Men nu är det hetare än någonsin för gemene man att bära, och dessutom förvånansvärt lätt att styla snyggt.

På modevisningarna för höst och vinter 2023/2024 var det flera märken som visade upp just double denim på catwalken – jeans som matchas med en jeansjacka eller jeansskjorta. Märken som Versace, Ami och Y/Project visade alla sina egna varianter av trenden.

Ami fashion week.
Ami visade double denim på Paris modevecka.

Så får du till den snygga jeanstrenden i höst

Det behöver inte heller handla om vanliga jeans på underkroppen, en lång jeanskjol är ett av höstens trendigaste plagg. Det kan du kombinera med en jeansjacka, jeansskjorta eller till och med en mindre topp i denimtyg.

Annons
Versace fashion week.
Versace visade modet för höst och vinter 2023.

Trots att hela outfiten går i samma material är möjligheterna oändliga när det är dags att plocka ihop din outfit. Antingen väljer du plagg som går i samma färg och ton, eller så går du åt andra håller – och matchar svart denim med vit, eller ljusa jeans med en jeansjacka i mörk denim. Testa dig fram för att hitta din bästa variant!

Annons