Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Elsa Billgren blev Årets influencer på Elle-galan 2019

18 jan, 2019 
AvSofia Börjesson
Vintagefantasten och bloggaren Elsa Billgren tilldelades priset Årets influencer på Elle-galan. "Jag hoppas på mer vintagebutiker, personliga uttryck och mindre ängslighet 2019."
Annons

Vintageinspiratören Elsa Billgren, 32, började blogga på Elle redan 2009 och hennes popularitet har bara ökat för vart år som gått.

Parallellt med bloggandet har hon varit programledare för bland annat Melodifestivalens eftersnack och Äntligen hemma, varit vintageexpert i Antikdeckarna, lett Hallå P3 och mycket, mycket mer. Och ikväll utsågs hon till Årets influencer på Elle-galan 2019!

Juryns motivering:

Hyllad vintagefantast, självutnämnd livsnjutare och älskad programledare. En öppen, varm och generös veteran med sprudlande energi och en personlig stil som aldrig upphör att inspirera. Grattis till tio framgångsrika år! Årets influencer är Elsa Billgren.

Grattis! Hur känns det?

– Tack så mycket! Det känns jättejättekul, och extra roligt eftersom det är mitt tionde år som bloggare på Elle. Så det känns nästan som, du vet, ”pris för lång och trogen tjänst” (skratt).

 

Vad betyder mode och kläder för dig?

Annons

– Gud, mode och kläder betyder otroligt mycket! Min mamma har lärt mig att det är så man utrycker sin personlighet, och inte bara tillfredställer andra människors uppfattning om en. Det är där man har möjlighet att verkligen vara kreativ och kan leka! Jag har ju också gjort min passion för gamla klänningar till mitt jobb, och försöker få varje dag att innehålla det jag älskar mest, det vill säga vintage. Mode är helt enkelt en stor del av min värld!

Hur vill du känna dig när du klär dig?

– De flesta skulle nog svara ”bekväm” här, men det är typ det sista jag prioriterar (skratt). Det är ett plus, men det är väldigt sällan det infinner sig för mig. Jag vill känna mig som en filmkaraktär som precis har träffat hennes love of her life. Jag vill känna mig nykär. Det är vad jag vill uttrycka. Någon form av livsglädje.

Vad är det som är så härligt med vintage?

– Jag tycker att det är väldigt roligt att fynda kläder, och då gillar jag ju även att visa upp vad jag har lyckats hitta genom att klä mig i fynden! Och så får jag väldigt bra hållning av mina vintageklänningar.

Annons

Vad har du för stilförebild?

– Jag skulle nog säga att det är min mamma om har influerat mig mest när det kommer till kläder, men nu för tiden så älskar jag att mixa olika intryck. Många 60-talsikoner och vintagedrottningar från förr, men det finns ingen enskild person som jag tycker klär sig perfekt. Jag gillar mer att inspireras från många olika håll och skapa någonting som passar mig och min personlighet. Och det får gärna vara lite utanför den vanliga lådan!

Hur tänker du kring hållbarhet och mode?

– Hållbarhet och mode hör verkligen ihop. Det är en väldigt viktig grej att tänka på. För mig har det ju fallit sig naturligt eftersom jag alltid köper mina kläder på loppis och dessutom har jobbat i vintagebranschen där vi har pratat om hållbarhet sedan forever! Det är ju först på senare tid som det har spridit sig även till resten av modevärlden. Men hållbarhet känns tryggt för mig. En självklarhet!

Annons

Vad skulle du säga är ett måste i garderoben?

– Ett måste i garderoben är ett go-to-plagg. Någonting man kan dra på sig och känna sig fin i även en sådan där stressig skitdag, ett säkert kort som man alltid gillar. Eller en riktigt fin kappa, och en riktigt fin väska. Då är man hemma!

Vilka trender tror du vi kommer att få se under 2019?

– Trenderna 2019 kommer definitivt handla om hållbarhet och politiska statements. Sedan tror jag på cowboy-referenser, mycket lantligt, fortsatt ganska romantiskt och dressat.

Hur får man in cowboy i stilen?

– Med ett par cowboy-boots till en kort klänning!

Vad har du för förväntningar på modeåret 2019?

– Jag hoppas att det öppnar jättemånga vintagebutiker över hela staden! Jag vill ha ännu mer second hand! MER! Jag hoppas också att vi vågar hyra ut och byta mer. Och så hoppas jag att färgtrenden inom inredning vågar ta sig in i modevärlden. Slutligen hoppas jag på mer personliga uttryck och mindre ängslighet.

Läs mer:

Annons