Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Enkla basplagget som gör dig supertrendig i sommar – och hela hösten!

25 jul, 2022 
Vita tajta linnet är trendigt sommaren 2022.
Den här sommaren behöver du inte krångla till det i onödan. Säsongens trendigaste plagg är nämligen en riktig klassiker som du förmodligen redan har hemma i garderoben. Det vita linnet är sommarens viktigaste nyckelplagg – och trenden kommer att hålla i sig hela hösten.
Annons
8 stora trender hösten och vintern 2022Brand logo
8 stora trender hösten och vintern 2022

Ibland är det extra enkelt att klä sig trendigt. För just nu behöver du inte ta ut svängarna i udda snitt eller knalliga färger för att vara rätt ute. Det klassiska vita baslinnet har nämligen blivit säsongens viktigaste nyckelplagg. Oftast brukar de nedtonade basplaggen vara dem man använder sig av för att matcha med trendplaggen i garderoben, men den här sommaren är det ett just ett basplagg som har blivit allra trendigast. Redan i våras kunde vi se den tajta vita tanktopen på många av visningarna hos de internationella modehusen, och efter att ha granskat höstens visningar kan vi snabbt konstatera att det vita linnet kommer att vara precis lika populärt även den kommande säsongen. Modehus som Bottega Veneta, Prada och Chloé visade nämligen alla upp det vita basplagget i höstens kollektioner. De allra dyraste varianterna kan kosta ett par tusen kronor hos de exklusiva modehusen, men det är lätt att hitta bra budgetfynd hos närmsta klädkedja.

Annons
Vitt linne på visningen av Bottega Venetas höstkollektion 2022.
Vit tanktop och jeans på höstvisningen hos det trendsättande modehuset Bottega Veneta.
Vita linnen hos Chloé i höst.
Vita tanktops hos Chloé i höst.
Annons
Vita tanktops på Pradas höstvisning.
Vit tanktop på Pradas höstvisning.

Så matchar du det vita linnet

När det gäller stylingmöjligheter är det bara din fantasi som sätter gränserna eftersom ett vitt, snävt linne passar till precis allt. Men ska vi se till hur modehusen tycker att du ska bära den vita tanktopen för att vara extra trendig så ska den helst matchas med vida byxor. Hos det trendsättande modehuset Bottega Veneta matchades toppen med vida jeans på höstens visning, medan svenska Acne Studios visade det vita linnet tillsammans med byxor som hade rejält med vidd i benen. Även hos stilsäkra influencers så är kombinationen av vitt linne och vida byxor, jeans eller cargobyxor den mest populära just nu.

Annons
Vitt linne matchas med vida byxor.
Trendigast är att bära det vita linnet tillsammans med vida byxor.
Darja Barannik bär vitt linne med svarta byxor och färgstark kappa.
Darja Barannik bär vitt linne tillsammans med vida svarta byxor och färgstark kappa.
Annons
Tiffany Hsu matchar det vita linnet med beige kostym.
Tiffany Hsu matchar det vita linnet med beige kostym.
Annons