Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Evin Ahmad prickar in höstens stora trend – så bär du den

05 sep, 2023 
Evin Ahmad Kristallen lång kjol
När hon tog emot sin statyett på Kristallen 2023 prickade skådespelaren Evin Ahmad in en av de stora modetrenderna hösten 2023. Vi guidar dig till trenden – samt hur du bär den på bästa sätt!
Annons

Att Evin Ahmad är en av de starkast lysande stjärnorna på den svenska skådespelarhimlen just nu råder det ingen tvekan om. Hennes senaste serie Who is Erin Carter?, där hon spelar huvudrollen, var under sin premiärvecka den mest sedda serien på Netflix i USA och har omskrivits av bland annat Time, Esquire och Huffington Post.

Sitt riktigt stora genombrott för den svenska publiken fick hon dock tidigare när hon spelade huvudrollen i den svenska Netflixserien Snabba Cash – en serie på svenska som även den fick spridning internationellt och som bland annat hyllades av humorikonen och The Office-skaparen Ricky Gervais.

Förra året släpptes säsong 2 av Snabba Cash och det var inte bara Netflix-publiken som uppskattade serien: i augusti 2023 belönades både Evin Ahmad och Ayan Ahmed med varsin Kristallen-statyett för bästa kvinnliga huvudroll respektive bästa biroll.

Evin Ahmad på röda mattan innan Kristallen 2023
Evin Ahmad på röda mattan inför Kristallen 2023.

Men det är inte endast i sin skådespelarroll som Evin Ahmad gör stort avtryck: i april 2023 utsågs hon av ELLE till Sveriges bäst klädda kvinna, ett pris som delades ut på ELLE-galan. På galans röda matta bar hon en stilsäker look med kostymbyxor, vit skjorta och slips.

Annons
Ardalan Esmaili och Evin Ahmad på ELLE-galan 2023
Evin Ahmad tillsammans med pojkvännen Ardalan Esmaili på årets ELLE-gala.

Det var dock när Evin Ahmad tog emot priset på årets Kristallen-gala som hon prickade in en av säsongens största trender hösten 2023.

Evin Ahmad på Kristallen 2023 i vit kjol, brun kavaj och svart tröja från Prada

Då bar hon nämligen en full look från Pradas höstkollektion bestående av en brun oversize kavaj, svart tröja, svarta klackar och ett av höstens stora trendplagg: den långa, vida kjolen.

Annons
Prada AW23

På Pradas höstvisning syntes flera olika varianter av den långa kjolen.

Look med svart blazer, grå stickad tröja och vit kjol hos Prada AW23

Vid kjol hösten 2023

Om du vill inspireras av Evin Ahmad och Pradas höstvisning så har vi samlat 5 stilsäkra kjolar som trendar i höst – samt tre olika sätt att styla kjolen.

Annons

Vit kjol, Ellos

En stilsäker vit maxikjol i krinklad viskos som blir lika snygg (och trendig) att bära i höst som skön under hela våren och sommaren 2024. Se mer och köp kjolen här (reklamlänk).

vit vid maxikjol i krinklad viskos från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

Satinkjol, & Other Stories

Om den vida kjolen känns ovan och svårmatchad så gör du helt rätt i att välja en variant i satin, som ger looken det där lilla extra och passar till såväl den stickade tröjan som kavajen. Se fler färger och köp kjolen här (reklamlänk).

Annons
svart lång satinkjol från & Other Stories
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

Rosa kjol, Arket/Afound

Arkets rosa kjolar i satinliknande material har en tendens att skapa stort habegär, och denna vida variant är definitivt inget undantag! Den prickar dessutom in årets stora Barbiecore-trend – och kommer garanterat lyfta din stil till vardags eller fest i höst! Se mer och köp kjolen här (reklamlänk).

rosa midikjol i satin från Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

Lång kjol, Lindex

Den mest användbara vida kjolen i höst och vinter kommer garanterat att vara en varmare variant i ett något tjockare material. Det passar perfekt in på den här kjolen i bouclé, som med sitt fina fall kommer att bli ett nyckelplagg i basgarderoben. Se mer och köp kjolen här (reklamlänk).

Annons
svart vid midikjol i bouclé från Lindex
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

Röd kjol, Residus

Denna stilsäkra kjol prickar dessutom in en av säsongens andra trender – rött. Bär den med den matchande toppen eller tillsammans med neutrala nyanser. Se mer och köp kjolen här (reklamlänk).

röd vid kjol med matchande topp från Residus
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

Styla lång kjol

Det finns många olika sätt att bära den långa, vida kjolen i höst och vinter.

Annons

1. Kontorschic

Bär den vida kjolen tillsammans med en krispig vit skjorta och loafers för den perfekta kontorslooken, året om.

2. Cottage core

Pricka in trenden som har dominerat hela sommaren med en avslappnad och lantligt inspirerad outfit med lång kjol och en collegetröja. Toppa looken med sneakers och keps för att bryta av det gulliga.

3. Elegant

Gör som Evin Ahmad, Prada och modeprofilen Pernille Teisbaek och bär kjolen med nätta sandaletter för en fin kontrast.

Sandaletter, Mango

Dessa minimalistiska svarta sandaletter med tunna remmar passar till allt, inte minst den långa vida kjolen, och är garanterat bäst på fest. Se mer och köp skorna här (reklamlänk).

nätta svarta sandaletter
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.
Annons
Evin Ahmad: "Vi är inte vana att se kvinnor ifrågasätta de högsta hönsen"Brand logo
Evin Ahmad: "Vi är inte vana att se kvinnor ifrågasätta de högsta hönsen"
Annons