Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Färger, mönster och trender – så ser modet ut sommaren 2022

22 feb, 2022 
Sommarmode 2022
Vilka modetrender gäller i år? Vilka färger kommer dominera i sommar och vilken tidsepok kommer vi se extra mycket av? Här guidar vi dig genom sommarmodet 2022!
Annons
Hitta din våruniform – Femina visar vårens härligaste trenderBrand logo
Hitta din våruniform – Femina visar vårens härligaste trender

Trots att våren ännu inte gjort entré så blickar vi redan fram mot sommaren stora modetrender 2022. Under höstens modeveckor fick vi se trenderna som väntas komma under säsongen SS22 (spring/summer 2022).

Modetrender sommaren 2022

Den klassiska randiga tröjan har synts överallt i butikerna under 2021 och under 2022 följer mönstret med. Om djurmönstrat var trendigt i fjol så är det randigt i alla dess former som gäller i år.

Milano fashion week SS22M
Emporio Armanis modevisning under Milanos modevecka SS22.

En trend som nyligen passerat är 90-talsmodet. I år kommer 2000-talet tillbaka där allt från cut outs, låg midja och mycket hud står i fokus.

Annons

– Nakentrenden, vi ser mycket av kroppen i form av transparenta tyger, bandage-tekninker, cut-outs och korta längder, säger Feminas moderedaktör Jenny Fredriksson.

2000-talsmode fashion week milano SS22
2000-talsmodet gjorde comeback på modevisningarna.

En annan trend vi väntas se under 2022 är extra-allt-modet. Paljetter, släp på klänningar, glitter och metallic. Det kan ses som en covid-effekt då vi längtat efter att gå på stora tillställningar och klä upp oss. Så ska du på en fest i sommar? Passa på att välja en outfit som har allt och lite till!

Annons

Vilka färger är trendiga sommaren 2022?

2022 är året då vi kommer se färgstarkt mode under både vår- och sommarsäsongen. Mandarin, lila, grönt, blått eller stark rosa – alla färger är helrätt i år. Vill du göra det enkelt, men riktigt trendigt, så kan du satsa på en färg och gå all in på den från topp till tå. Eller så matchar du olika färger, något som kallas colorblock och var en stor trend under 2021.

– Färger vi är besatta av är orange, illig pistage, lavendel och fuchsiarosa, säger Jenny.

Lila mode sommaren 2022
Lila är en färgtrend som följer med vårmodet in till sommaren.

I kontrast till det färgstarka modet så är också de klassiska vita och svarta modet trendigt i år. Precis som med det färgstarka så kan du välja att kombinera svart och vitt eller bära dem var för sig.

Annons
vitt mode 2022
Att bära vitt från topp till tå är helt rätt sommaren 2022.
vitt och svart mode 2022
Kombinera svart och vitt mode – enkelt, tidlöst och nu även trendigt!

En annan färgtrend vi kommer se mycket av under 2022 är pastellfärgat. Under vårsäsongen är pastellnyanserna en stor trend som förmodligen kommer hänga kvar under hela sommarsäsongen.

Annons