Sommarmode 2022

TT
Hitta din våruniform – Femina visar vårens härligaste trender
0:42

Efter reklamen: Hitta din våruniform – Femina visar vårens härligaste trender

(0:42)

Slå på ljud

Trots att våren ännu inte gjort entré så blickar vi redan fram mot sommaren stora modetrender 2022. Under höstens modeveckor fick vi se trenderna som väntas komma under säsongen SS22 (spring/summer 2022).

Modetrender sommaren 2022

Den klassiska randiga tröjan har synts överallt i butikerna under 2021 och under 2022 följer mönstret med. Om djurmönstrat var trendigt i fjol så är det randigt i alla dess former som gäller i år.

Satsa på randigt i vår – 14 stilsäkra tröjor i trendmönstret

Milano fashion week SS22M

Emporio Armanis modevisning under Milanos modevecka SS22.

IMPA

En trend som nyligen passerat är 90-talsmodet. I år kommer 2000-talet tillbaka där allt från cut outs, låg midja och mycket hud står i fokus.

– Nakentrenden, vi ser mycket av kroppen i form av transparenta tyger, bandage-tekninker, cut-outs och korta längder, säger Feminas moderedaktör Jenny Fredriksson.

2000-talsmode fashion week milano SS22

2000-talsmodet gjorde comeback på modevisningarna.

Andrew H. Walker/Shutterstock

En annan trend vi väntas se under 2022 är extra-allt-modet. Paljetter, släp på klänningar, glitter och metallic. Det kan ses som en covid-effekt då vi längtat efter att gå på stora tillställningar och klä upp oss. Så ska du på en fest i sommar? Passa på att välja en outfit som har allt och lite till!

Vilka färger är trendiga sommaren 2022?

2022 är året då vi kommer se färgstarkt mode under både vår- och sommarsäsongen. Mandarin, lila, grönt, blått eller stark rosa – alla färger är helrätt i år. Vill du göra det enkelt, men riktigt trendigt, så kan du satsa på en färg och gå all in på den från topp till tå. Eller så matchar du olika färger, något som kallas colorblock och var en stor trend under 2021.

– Färger vi är besatta av är orange, illig pistage, lavendel och fuchsiarosa, säger Jenny.

Lila mode sommaren 2022

Lila är en färgtrend som följer med vårmodet in till sommaren.

Ik Aldama

I kontrast till det färgstarka modet så är också de klassiska vita och svarta modet trendigt i år. Precis som med det färgstarka så kan du välja att kombinera svart och vitt eller bära dem var för sig.

vitt mode 2022

Att bära vitt från topp till tå är helt rätt sommaren 2022.

Ik Aldama
vitt och svart mode 2022

Kombinera svart och vitt mode – enkelt, tidlöst och nu även trendigt!

Ik Aldama

En annan färgtrend vi kommer se mycket av under 2022 är pastellfärgat. Under vårsäsongen är pastellnyanserna en stor trend som förmodligen kommer hänga kvar under hela sommarsäsongen.

Trender våren och sommaren 2022 – plaggen att satsa på

Mest läst