Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Femina guidar till det trendigaste jeansmodet 2022

28 jan, 2022 
AvJosefine Sjöbom
FotografPress mfl
Jeansjacka från Stylein, byxor från Filippa K, Jeans från Rodebjer.
Denim, jeans, blåkläder och cowboybyxor – kärt barn har många namn. Jeansplagg i alla former är en evig favorit i vår modevokabulär. Femina guidar dig till 2022 års jeanstrender med fokus på en klassisk indigoblå tvätt och tillhörande stylingtips.
Annons
Eva Röses stilresa genom årenBrand logo
Eva Röses stilresa genom åren

1. Den raka jeansmodellen

Jeansmodellerna fortsätter att vara raka och vida men nu är det självklart att man väljer den modell man känner sig mest bekväm i – allt från smala till supervida jeans funkar i denimvärlden. En rolig uppstickare är att jeans med riktig låg midja är på gång i trendbilden, som en skön nostalgiblinkning till 2000-talets jeansmode. Satsa på ett hållbart material med hög komfort i en tvätt som du själv gillar.

Jeans från Rodebjer.
Jeans i bomull, stl 25- 31,1795 kr, Rodebjer.

2. Denimklänningen

Det bästa med årets denimmode är att det inte bara är jeans som gäller. Det finns en massa alternativa denimplagg på marknaden såsom tunikor, skjortor och klänningar som mer lättburna alterntiv. Det italienska modehuset Elisabetta Franchi gör en riktigt drömmig denimklänning och matchar med snyggt cognacsfärgade accessoarer i form av bälten och stövlar – klassiskt och modernt!

Annons
Denimklänning från Elisabetta Franchi.
Klänning i denim, stl 38-48, 7653 kr, Elisabetta Franchi.

3. Matcha med en denimskjorta

Vi älskar att styla den raka, indigoblå jeansmodellen med en matchande skjorta för en supertrendig look. Denna trend passar även senare i vår och flertalet varumärken kommer att släppa matchande jeansset, så passa på att hålla utkik efter just ditt favoritset. Styla med ett par vita sneakers och en fräsch kappa för en "put-together" och dressad look till våren 2022.

Annons

4. Färgade jeansplagg

Jeans i olika blå tvättar i all ära. Men våga blanda upp din jeansgarderob med lite färg denna vår! Satsa på ett par jeans i en gräddvit nyans och matcha dessa med en krispigt vit skjorta för ett fräsch monokrom look som andas vår. För de lite kyligare dagarna, passa på att addera en favoritkappa. Denna (reklamlänk) trendiga look passar lika bra till ett par fräscha sneakers som till ett par härliga sandaler.

Vita jeans från FilippaK.
Vita jeans i ekologisk bomull, stl 32-42,1900 kr, Filippa K.

5. Den trendiga byxdressen gör comeback

Våren 2022 gör den trendiga byxdressen comeback och flera varumärken släpper dessa bekväma och moderiktiga plagg i olika tvättar och modeller. Välj en modell med hög komfort som just du trivs i. Matcha den kortärmade byxdressen med en härlig vit skjorta under för en chic look och matcha din look med en härlig sidenscarf i håret eller i en fin knut runt halsen för en elegant Paris-inspirerad look som passar hela 2022.

Jumpsuit från b.young.
Denimjumpsuit i bomull, stl xs-xxl, 1499, Pulz Jeans, b.young.

Av Jenny Fredriksson och Josefine Sjöbom

Annons