Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Feminas guide till 2022:s snyggaste klänningar

27 jan, 2022 
AvJosefine Sjöbom
Fotografpress mfl
Femina guidar till det ultimata mellansäsongsplagget: klänningen. Här hittar du de nya modellerna som kommer att värma dig under vintern men som även funkar för en härligt skön vårlook.
Annons
Marie Olsson Nylander - därför blev hon inredare och stylistBrand logo
Marie Olsson Nylander - därför blev hon inredare och stylist

1. Skjortklänningen

Uppgradera din skjorta till en längre variant för en krispig vinterkänsla. För en dressad look matcha med skräddade byxor eller ett par stövlar. Bejaka din inre preppykänsla med ett klassiskt färgval som blått, svart eller vitt. Skjortklänningen går att bära året runt och fungerar oavsett väderlek. Lika fint med grovstickade strumpbyxor och stövlar som till bara ben och sandaler när det närmar sig sommar.

Skjortklänning från Marimekko.
Klänning i bomull/lin, stl 34–46, 2 900 kr, Marimekko.

2. Den stickade klänningen

Ett självklart inslag i den stora stickade trenden är den stickade klänningen. Perfekt för de kalla vintermånaderna. Looken blir chic men mysig, det känns som att få en varm kram av sitt favoritplagg! Satsa på en klänning i en skön neutral ton för maximal vardagsanvändning. Matcha med ett bälte och ett par höga stövlar.

Annons

Tips! Investera i en stickad klänning i bomull för att maxa bärtiden längre fram i vår då materialet andas.

Stickad klänning by Malene Birger.
Klänning i bomull/linne/silke, XXS–XL, 4 000 kr, By Malene Birger.

3. Den blommiga vinterklänningen

Injicera vårenergi i din vintergarderob med hjälp av blommande mönster och uppiggande färger. Det finns både plagg med vackra småblommor och samt stora, mer abstrakta varianter av mönster. En blommig klänning är ett tidlöst inslag i garderoben och funkar dessutom året runt. Modellen som gäller är den feminina midiklänningen med vackra vida ärmar. Färgskalan är helt valfri och livsbejakande men ett tips är att satsa på en mönstrad klänning med mörk botten för enkel och säker accessoarstyling. Den blommiga klänningen är helt trendriktig i år och är så snygg att matcha med läckra stövlar och snygga kappor.

Annons
Blommig klänning från ByTimo.
Klänning i bomull, XS–XL, 2 799 kr, By Timo.

4. Dagklänningen

Vår nya favoritmodell i klänningsvärlden är den snygga tunikan som är en lättburen dröm hemma likväl som på språng – så mycket finare att hänga runt i än andra hemmakläder dessutom! Ett par sandaler eller slappa mockastövlar blir en snygg look när det är dags att bära dagklänningen utomhus. Sneakers funkar såklart också. Satsa på lätta bomullsmaterial och ljusa färger.

Dagklänning från Skall Studio.
Systerduon Julie och Marie Skall står bakom det danska modemärket Skall Studio som gör bekväma och fina plagg med stort fokus på hållbarhet och kvalitet. Klänning i bomull, XS–XL, 2 500 kr.

av Jenny Fredriksson modeplock Michelle Lannerhjelm

Annons