Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

Feminas modeexpert väljer fem höjdpunkter från coutureveckan

29 jan, 2021 
AvJenny Fredriksson
FotografTT
Valentino haute couture ss 21
Här listar vi fem höjdpunkter från Paris couturevisningar 2021.
Annons
Fem byxor som kommer trenda 2021Brand logo
Fem byxor som kommer trenda 2021

Den franska coutureveckan har precis avslutats och som vanligt levereras ett makalöst vackert mode i världsklass! Även om det var en annorlunda vecka på många sätt med på grund av den rådande pandemin med nya visningsupplevelser och många digitala lösningar så är vi fullmatade med modeinspiration.

Haute couture är den allra högsta formen av sömnadskonst och alla plagg är skräddarsydda och och helt unika. Den franska coutureveckan är det absolut finaste och det mest prestigefyllda man kan medverka i och är ett perfekt sätt för modehusen att visa upp hela sin kreativa vision och hantverksskicklighet.

1. Kändisspotting på Fendi

Det italienska modehuset Fendi couturekollektion för våren 2021 är fylld med vackra kreationer i magiska material och utsökta silhuetter. Men det som fick oss att haja till var den fantastiska castingen av mannekänger som supermodellerna Kate Moss, Christy Turlington och Naomi Campbell och även skådespelerskan Demi Moore svepte ner catwalken i sagolik ensemble bestående av en elegant svart blus och snygga svarta byxor i tungt sidentyg.

Annons
Kate Moss
Naomi Campbell
Demi More Fendi haute couture ss 21
Demi More
Annons

2. Hästar

De franska modehusen Dior och Chanel adderade det lilla extra till sina couture-presenationer med hjälp av otroligt vackra vita hästar. På couturevisningar så brukar man alltid avsluta med en brudklänning och på Chanels final fick bruden rida ner på catwalken och Dior fick hästar lika stort utrymme som modellerna.

Annons

3. Alla vackra klänningar

Couture-veckan bjuder alltid på fantastiskt vackra plagg och klänningar som tar andan ur en. Denna ss-21 vecka är inte ett undantag. Alla modehus som visade, bla Dior, Chanel och Giambattista Valli levererar sagolika klänningar.

Dior
Chanel
Giambattista Valli
Annons

4. Valentinos magiska location

Det italienska modehuset Valentino visade sin couturekollektion Code Temporal i - i den överdådiga Galleria Colonna i Rom. Det pampiga rummet Sala Grande är en perfekt inramning till den kreativa designern Pierpaolo Picciolis moderna couturevision som består av minimalistiska siluetter och utsökta färgkombinationer.

Valentino

5. Schiaparellis vackra rosa kreation

Elsa Schiaparelli var en italiensk designer samtida med Coco Chanel. Hennes stil och vision var mer avantgardistisk och konst-inriktad. Hon var god vän med många surrealist-konstnärer som Salvador Dali och Marchel Duchamp. Hennes signaturfärg chockig pink - en härligt chockrosa nyans, är fortfarande ett måste för modehuset.

Schiaparelli Click to add image caption

Läs mer:

Annons