Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Fina modeplagg i broderie anglaise att bära sommaren 2020

28 maj, 2020 
AvIda Gustafsson
Plagg i Broderie Anglaise finns överallt i nätbutikerna just nu. Här berättar vi mer om den fina broderitekniken samt listar våra favoritplagg som du kan köpa och bära i sommar.
Annons

Söta klänningar, blusar och kjolar med den populära broderitekniken Broderie anglaise är en av sommarens stora trender. Plaggen är ofta i ett lättare material och med tanke på brodyrtekniken blir det sköna att bära en riktigt varm sommardag.

Broderie Anglaise, eller engelsk broderi, slog igenom i England under den senare halvan av 1800-talet och det är förstås därifrån som det fått sitt namn. Broderie anglaise är blandningen av broderi, hålsömsbroderi och detaljer av knypplade spetsar och är av typen vitbroderi – att det alltid har samma färg som underlaget, vilket traditionellt sett var vitt linnetyg.

Det som karaktäriserar broderie anglaise är runda eller ovala hål och broderier som skapar olika mönster i form av blommor, blad och vinrankor. Broderie anglaise ses som ett lite mer robustare val än skira spetsar och används ofta på vardagsbetonade plagg, men förekommer även på festplagg. Broderie anglaise fick en comeback under 1950-talet då man gärna använde tekniken för att smycka underkjolar och framförallt efter att Brigitte Bardot gifte sig i en ginghamrutig brudklänning med detaljer i broderie anglaise 1959. Och just denna säsong ser vi mycket mode med broderie anglaise, med ett modernare uttryck som är lite stramare men som ändå påminner mycket om dess ursprung.

Annons

Fina modplagg i broderie anglaise sommaren 2020

Skjorta med minimalistisk tolkning av broderie anglaise, från Cos. (reklamlänk)

Beige blus med puffärm, från Lindex. (reklamlänk)

Omlottklänning med volangdetaljer, Scotch & Soda.

Annons

Kort kaftan med snörsko under bysten, bär över baddräkten eller till ett par shorts i sommar, från Tory Burch. (reklamlänk)

Svart ärmlös klänning där fållen är dekorerad med anglaise-broderier, från Rodebjer.

Solgult sommarlinne med söta broderade detaljer. Från & Other Stories. (reklamlänk)

Annons

Vit midikjol i bomull, från Michael Kors.

Maxiklänning i avslappnad kaftanmodell med underklänning, från H&M Conscious. (reklamlänk)

Ärmlös sommarblus med minimalistiska brodyrdetaljer, från Boomerang. (reklamlänk)

Annons

Blå shorts med resår i midjan och detaljer med broderie anglaise, från Only.

Blus med puffärmar i en varm orange  nyans, från Kappahl. (reklamlänk)

LÄS MER: 

Annons