frances mcdormand oscarsgalan 2019

Förra årets Oscarvinnare för bästa kvinnliga huvudroll – Frances McDormand – var på plats under nattens Oscarsgala för att dela ut årets statyett i samma kategori. Frances vann förra året för sin huvudroll i det gripande dramat Three billboards outside Ebbing, Missouri och stod då för ett av galans mest omtalade tacktal. I natt fick hon dela ut priset till Olivia Colman, som vann för sin roll i den mörka dramakomedin The Favourite.

Frances McDormand är känd för att inte följa normerna när det kommer till mode och medan andra skådespelerskor balanserade i höga klackar under galakvällen valde Frances att sätta komforten främst. Hon intog således scenen iklädd en Valentino-klänning – matchad med ett par knallgula, specialtillverkade Birkenstock-sandaler med korksula. Varför låta festnatten förstöras av skoskav och värkande fotsulor när man kan bära ett par riktigt bekväma skor?

frances mcdormand oscars 2019

Frances McDormand delade ut Oscarstatyetten för Bästa kvinnliga huvudroll.

Frances McDormand och Olivia Colman oscars 2019

Vinnare blev Oliva Colman, som har huvudrollen i filmen The Favourite. Läs vår intervju med Olivia här!

Hennes mörkrosa galablåsa kommer från Valentinos omtalade couturekollektion 2019. Italienska Valentino är en av skådespelerskans favoritdesigners och hon bar bland annat en av modehusets kreationer på Metgalan 2018.

Frances McDormand i en fantasifull Valentino-kreation på Met Gala 2018.

 

Läs även:

Olivia Colman: ”Det behövs lite sorg mitt i allt det roliga”

Se Frances McDormands omtalade tacktal på Oscarsgalan 2018

Oscarsgalan 2019: Här är stjärnorna på röda mattan!

Foto TT