Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Gant lanserar hållbar skjortkollektion i återvunnet material

03 apr, 2018 
AvIda Gustafsson
Gant-Beacons-project
Välkända Gant har inlett ett samarbete med Seaqual och lanserar nu fyra nya skjortmodeller som är tillverkade av återvunnet material.
Annons

Varumärket Gant har alltid influerats av marint liv, det lanserades på amerikanska östkusten för snart 70 år sedan, 1949.

För att värna om havsmiljön har Gant tagit initiativ till Gant Beacons project som dels är ett samarbete med Seaqual, ett företag som samlar upp och återvinner plast från haven. Havsplasten har sedan använts för att producera ett nytt material, Tech Prep, som ingår i fyra skjortmodeller som lanseras nu i vår.

– Genom Gant Beacons Project lanserar vi en helt ny process för att skapa vackra produkter med ett medvetet och hållbart tillvägagångssätt som bara kommer att växa och utvecklas med tiden. Vi är fast beslutna att ta ansvar för att göra vår planet bättre och för att havets tillstånd är mänsklighetens tillstånd, säger Brian Grevy, marknadschef på Gant.

De nya skjortmodellerna lanseras för män och kvinnor, materialet andas och torkar snabbt, även knapparna och förpackningarna är tillverkade av återvunnet material.

Annons

De två skjortmodellerna för dam är en Oxford popoverskjorta i tre färger som har utsvängda ärmar, avslappnad passform och detaljerna som button down-kragen, box pleat och locker loop-detaljer känns igen från Gants övriga skjortsortiment.

 

Den andra skjortan i damkollektionen är Chambray som är en klassisk Gant-skjorta, med button-down kragen, box pleat och locker loop i ryggen.

På herrsidan lanseras en Oxfordsskjorta Chambray och en Chambray indigo, båda med button down krage och locker loopen i ryggen.

Annons

Skjortorna finns att köpa från och med den 3 april i Gant:s butiker och online. 

Annons