Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Guldbaggegalan 2024: klädbetyg på klänningarna vid röda mattan

15 jan, 2024 
Röda mattan vid guldbaggegalan 2024.
Gästerna tog verkligen tillfället i akt att klä upp sig inför Guldbaggegalan 2024. Så bra klädde sig den svenska kändiseliten på röda mattan!
Annons
Guldbaggen 2024: Se kändisarna på röda mattanBrand logo
Guldbaggen 2024: Se kändisarna på röda mattan

Den svenska kändiseliten var samlad när 2024 års upplaga av Guldbaggegalan gick av stapeln på Cirkus i Stockholm. När den röda mattan rullades ut anlände gästerna uppklädda och välklädda i den ena mer extravaganta kreationen än den andra, och vi bjöds på allt ifrån klassiska galablåsor till trendigt nakenmode. Feminas Emma Danielsson har synat gästernas klädval i sömmarna. Här kan du se vilka som klädde sig allra bäst under kvällens festligheter – och vilka som inte lyckades riktigt lika bra.

Annons

Gina Dirawi

Här följer tre viktiga stylingmeddelanden till allmänheten. 1. Det transparenta nakenmodet ÄR supertrendigt. 2. Den här färgen är emotståndlig (åtminstone på Gina). 3. Fler borde ta ut svängarna när det vankas gala. Ska vi då sammanfatta ovanstående punkter innebär det att Gina får in en riktig fullträff ikväll. Grattis till en häftig galalook!

Betyg: 5 av 5

Gina Dirawi på Guldbaggegalan 2024.

Alba August

Som sagt. Det transparenta nakenmodet ÄR supertrendig. Alba väljer en transparent klänning som strösslats med svarta paljetter (glamourfaktor – check!) och matchar smart med nedtonade accessoarer och stram frisyr.

Annons

Betyg: 4 av 5

Alba August på Guldbaggegalan 2024.

Hedda Stiernstedt

Brunt möter svart? Hedda gör det onödigt svårt för sig själv i en besvärlig färgkombination. Det svarta, fluffiga tygsjoket gör detta till en av kvällens mest dramatiska kreationer. Det lämnar även så många obesvarade frågor. Är det en jacka? Är det ett släp? Är det ett duntäcke? Det sistnämnda vore faktiskt det mest rimliga alternativet under en så pass kylslagen januarikväll som denna.

Betyg: 2 av 5

Hedda Stiernstedt på Guldbaggegalan 2024.

Lena Olin

Med ett tusenwatts-leende som sin främsta accessoar intar Lena Olin den röda mattan. Här försöks det inte uppfinnas några hjul. Lena satsar på en stilren outfit i svart och vitt. Jag kan se ambitionen med denna klassiska outfit, men wow-faktorn uteblir och betyget landar i godkänt.

Annons

Betyg: 3 av 5

Lena Olin på Guldbaggegalan 2024.

Alva Bratt

Alva anländer till röda mattan med en urringning som skulle ha gjort självaste Prince avundsjuk – och lyckas samtidigt se otroligt elegant ut. Att vara klädd i helsvart utan en endaste accessoar som lyfter looken och ändå se helt smashing ut är faktiskt en bravad. Varenda millimeter av klänningen skriker jag är en superstjärna!

Betyg: 5 av 5

Alva Bratt på Guldbaggegalan 2024.

Bahar Pars

Den dramatiska svarta kreationen i kombination med det vassa halsbandet gör att Bahar ser ut som en chic mode-vampyr. Låt oss bara kalla henne Morticia Pars framöver. Med det sagt så gillar jag att hon har klätt upp sig till tänderna. Är det gala så är det faktiskt gala. Och snacka om att äga sin stil!

Annons

Betyg: 4 av 5

Bahar Pars på Guldbaggegalan 2024.

Martina Bonnier

Det finns vissa förväntningar i luften. Det är ändå chefredaktören för Vogue Scandinavia vi pratar om. Men Martina lyckas infria (och möjligtvis överträffa) de högt ställda förväntningarna på hur en svensk modeikon ska klä sig på gala.

Betyg: 5 av 5

Martina Bonnier på Guldbaggegalan 2024.

Marall Nasiri

Guldbaggegalan 2024 blev de svarta galaklänningarnas mecka. Och ingen lyckades så bra med den perfekta timglasformen som Marall. Men mest anmärkningsvärt är naturligtvis namnen på politiska fångar som sitter fängslade i Iran som pryder hennes armar och bröst. Ett viktigt budskap som hon tar tillfället i akt att belysa.

Annons

Betyg: 4 av 5

Marall Nasiri på Guldbaggegalan 2024.

Lena Endre

Det är inte elegant. Det är heller inte glammigt. Men det är något med Lenas outfit som är förbaskat coolt, och jag inser snart att hon uppenbarligen är ett modegeni eftersom hon kommer undan med sin oversized kostym och sitt maxade örhänge. För vi lever inte längre i en tid då eleganta långklänningar är det enda valet på röda mattan.

Betyg: 3 av 5

Lena Endre på Guldbaggegalan 2024.

Liv Mjönes

En kanonfin klänning – för en lunch på en solig semesterort. Men för en glammig galakväll? Nja. Det saknas lite (mycket) glamourfaktor bland kvällens övriga extravaganta kreationer på röda mattan. Och de grå skorna till? Vi älskar dig men där tappade du oss.

Annons

Betyg: 2 av 5

Liv Mjönes på röda mattan vid Guldbaggegalan 2024.

Gunilla von Platen

Låt oss avhandla det viktigaste först. Den här färgen är urhärlig på Gunilla! Den ger nästan lite kunglig känsla. Samtidigt är det något med den maffiga, skinande blanka smaragdgröna kjolen som får mig att tänka på studentbal. Men hon siktade på en klassisk och elegant festlook och det får vi väl ändå konstatera att hon lyckades med.

Betyg: 3 av 5

Gunilla von Platen på Guldbaggegalan 2024.

Anja Lundqvist

Här gott folk bjuds vi på klassisk galaglamour i form av en hellång, silverfärgad paljettklänning. Det borde väl vara ett vinnande koncept? Ändå är det något som gör att klänningen inte når upp till toppbetyg. Efter att ha rannsakat mig själv har jag landat i att det hela känns lite förväntat och "gjort". Jag trillar liksom inte av stolen av upprymdhet. Men visst ser Anja snygg och festlig ut!

Betyg: 3 av 5

Anja Lundqvist på Guldbaggegalan 2024.
Annons