209a1864

Systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman lanserar en modellagentur som ska representera ”ett bredare spektrum av former och etniciteter”, berättar de i ett pressmeddelande.

”Agenturen, som går under namnet Lily&Jack, jobbar aktivt för att erbjuda en annan typ av modeller än vad man vanligtvis ser i agenturers stall. Detta efter att själva har upplevt svårigheter med att boka modeller i större storlekar till sitt egna modevarumärke Daisy Grace”, skriver systrarna.

Läs även: Mia Skäringer – ”Jag är inte typiskt kvinnlig”

– Vi har fått leta med ljus och lykta efter kvinnor som inte representerar det typiska idealet vi ser alldeles för mycket av i media idag. Efter att ha förbannat oss över hur svårt detta varit bestämde vi oss helt enkelt för att starta vår egna agentur. Vi vill jobba för en mer varierad bild, en som faktiskt speglar riktiga människors utseende och som flera kan känna igen sig i. Idealen är skrämmande och får oss att känna oss otillräckliga. Det måste få ett stopp och förhoppningsvis håller modebranschen med oss i detta, säger Hannah Widell.

Läs mer: Hon visar hur skevt idealet i modellbranchen är

Lily&Jack kommer aktivt att värva nya modeller som kan erbjuda något nytt till dagens modellutbud.

– Vi tror verkligen på det vackra i personligheter snarare än det rådande och klassiska skönhetsidealet. Här kommer vi in och kan med Lily&Jack visa att skönhet finns i alla former, säger Amanda Schulman.

Läs mer: Nu hyllas alla kvinnors kroppsformer

Kroppsaktivisten Cassandra Klatzkow är en av modellerna hos Lily&Jack.

– Det kändes väldigt självklart för mig att säga ja när jag fick frågan då jag verkligen tycker det är en stor brist på representation av större kroppar i den svenska modevärlden. Personligen passar det mig också väldigt bra just nu, då jag har bestämt mig för att våga gå utanför min comfort zone och göra saker jag inte gjort tidigare, berättar hon.

Artikeln publicerades ursprungligen på ELLE.se.

Läs mer:

Designers vägrade klä plusmodellen Ashley Graham
Kändisarna poserar helt oretuscherade – så vackra bilder!
Mamman postade ärlig bild på sin kropp: ”Förtjänar att hyllas”