Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Här är årets modejulklapp – har du den i din garderob?

30 nov, 2016 
AvNanna von Knorring
För nionde året i rad har årets modejulklapp utsetts. I år är det bomberjackan som är ett säkert kort för stilsuccé.
Annons

Årets modejulklapp har utsetts och det är bomberjackan som är populärast bland de mjuka klapparna under julgranen i år. Bomberjackan har varit populär bland både kvinnor och män i flera år och nu börjar den vara ett plagg som många räknar med i sin basgarderob.

– Bomberjackan är en symbol för den starka våg av street- och workwear som påverkat modebranschen så mycket de senaste åren. Influenser från amerikansk och brittisk arbetarkultur har varit närvarande på fler arenor i handeln än på länge, säger Elin Frendberg, CEO Swedish Fashion Council, i ett pressmeddelande.

Såväl yngre som äldre har anammat den populära jackan, som finns att köpa i flera olika prisklasser, färger och mönster.  Bomberjackan är populär både som ett alternativ till kavajen och som ett klassiskt ytterplagg. Materialvalet varierar från nättare jackor i siden till grövre ytterplagg i varmare material.

– Bomberjackan har verkligen blivit en storsäljare i år, säger Maria Sandow, kanslichef på Svensk Handel Stil, i ett pressmeddelande.

bomberjacka2
Bomberjackor i siden har varit populära redan under en längre tid. Foto: Shutterstock

Det är det nionde året i rad som årets modejulklapp utses av Svensk Handel Stil och Swedish Fashion Council. Här är alla modevinnare från tidigare år:

2015: Ponchon

2014: Hatten

2013: Lättviktsjackan

2012: Galoschen

2011: Tröjan

2010: Skjortan

2009: Halsduken

2008: Pyjamasen

 

Läs även

Annons