Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Här är höstens stora stickade trend

06 okt, 2023 
Stickad modetrend hösten 2023.
De stickade plaggen är oumbärliga på hösten, och nu ser vi en ny och extra mysig modetrend som kommer stort. Säsongens tröjor och koftor ska nämligen vara extra luddiga och lurviga just nu.
Annons
Jenny Strömstedts stil genom årenBrand logo
Jenny Strömstedts stil genom åren

När en ny höstsäsong tar vid brukar de stickade plaggen vara det första som landar i butik för att signalera att det kallare vädret är på ingång. Nu när vi hunnit en bit in i oktober är butikshyllorna så gott som fyllda med mjuka och varma stickade plagg som ska passa det rådande vädret. För de stickade plaggen hör ju till vardagsuniformen under höstsäsongen. Det är dem vi förlitar oss på när vi vill ha både komfort och värme under kyliga dagar. Därför brukar är en snygg stickad tröja alltid vara en riktigt bra investering.

Annons

Trendiga stickade plagg hösten 2023

Länge var den randiga tröjan en storfavorit när det gäller stickade plagg. Men nu ser vi allt mer av en annan stickad trend som många trendkänsliga fashionistas redan har hakat på. I höst handlar det nämligen om själva texturen snarare än mönstret eller modellen. För de stickade plaggen ska vara extra luddiga just nu. Håll utkik efter material som mohair och alpacka som ger den där mysiga, lurviga strukturen. Färgskalan på dessa stickade plagg är elegant och sofistikerad där klassiska bastoner som brunt, vitt, svart, grått och beige dominerar modebilden. Matcha de luddiga stickade tröjorna och koftorna med dina favoritjeans för en snygg vardagslook eller med exempelvis en skinnkjol för en lite mer elegant stil.

Luddig textur på både tröja och kjol – en tydlig trend hösten 2023.
Satsa på luddiga och lurviga stickade plagg om du vill vara trendig i höst.
Annons
Höstens stickade plagg ska gärna ha en luddig textur.
Håll utkik efter plagg i material som alpacka eller mohair.

Svenska modeföretag satsar på stickat

Att svenska modeföretag satsar stort på stickat är inte så konstigt. Med vårt nordiska klimat är det just sådana värmande plagg vi gärna klär oss i under hösten och vintern. Och nu är det alltså främst själva strukturen som de svenska modeskaparna fokuserar på för att ge en uppdaterad look åt de klassiska stickade plaggen. Den mjuka och luddiga texturen får samtidigt plaggen att kännas ännu mysigare, vilket passar perfekt den här årstiden då vi gärna tar långa höstpromenader eller samlas hemma vid köksbordet eller i soffan framför tända ljus. Plagg i långhårig mohair eller alpacka ger alltså en uppdaterad stil samtidigt som man förstärker den mysiga känslan som vi eftersöker hos stickade plagg. Här kan vi se ett axplock från de svenska modevarumärkenas höstkollektioner som visar den populära trenden.

Annons
Grå stickad tröja och matchande kjol med luddig struktur från MQ Marqet.
Matchande set i alpacka från MQ Marqet. Du hittar det här.
Tröja i alpacka med luddig textur från Soft Goat.
Luddig textur hos Soft Goat i höst. Tröjan finns här.
Annons
Vit luddig topp från Lindex festkollektion hösten 2023.
Luddiga plagg möter blank satin i Lindex kommande festkollektion. Linnet hittar du här.
Toteme gör flera stickade tröjor med luddig textur den här hösten.
Tröja i alpacka från Totemes höstkollektion. Du kan se mer och köpa den här-
Annons

Psst! Hos Åhléns hittar du just nu mängder av fluffiga plagg – se en av Feminas favoriter här (reklamlänk).

Trendiga ytterplagg för hösten och vintern 2023

Den luddiga och lurviga trenden gäller även höstens och vinterns ytterplagg. Detta har vi kunnat se tydligt under de internationella modeveckorna som just nu avlöser varandra, där många av gästerna valt att satsa på jackor och kappor med struktur. Även när det gäller ytterplagg så är det främst nedtonade färger som gäller, men det finns ett och annat färgstarkt alternativ i butik för den som vill lysa upp i vintermörkret med en färginjektion. Men viktigast är alltså själva strukturen på både höstens stickade plagg och ytterplagg för den som vill vara extra trendig.

Trendig höstjacka med luddig struktur.
Även höstens ytterplagg har en luddig textur.
Annons
Caroline Daur bär trendig, lurvig höstkappa från Max Mara.
Caroline Daur iklädd mysig, luddig kappa från Max Mara.
Lila lurvig fuskpälsjacka bärs av gäst vid modeveckan i Köpenhamn.
Gäst vid modeveckan i Köpenhamn iklädd trendig jacka med lurvig struktur.
Annons
Turkos jacka i trendigt luddig struktur vid modeveckan i Milano.
Under modeveckan i Milano syntes många mysiga ytterplagg.
Annons