Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Här är nya klädappen där du byter plagg med andra

11 feb, 2020 
AvEmma Blomberg
Som ett Tinder för modeälskare. Så beskrivs den nya klädappen som ska göra det lättare att byta plagg och accessoarer med andra istället för att shoppa nytt.
Annons

Att hyra, byta eller handla second hand är utan tvekan säsongens hetaste trend. En trend som lär hålla i sig. Ja, för i takt med att efterfrågan på hållbart mode ökar poppar det också upp fler och fler alternativ till klassisk modeshopping. Och vi älskar det! För att vår överkonsumtion är ett faktum är i sig ingen nyhet, men att vara klimatsmart behöver inte betyda att du aldrig mer uppdaterar garderoben med nya favoriter. Idag är utbudet av välsorterade second hand-butiker större än på länge och många vänder sig till olika grupper på sociala medier för att skänka eller byta plagg och accessoarer med varandra.

Det var just det här som inspirerade Lin Kowalska att starta den nya klädappen Popswap. Sedan tidigare hade hon varit engagerad i flera communities för klädbyte och ville nu ta fram ett mer användarvänligt sätt att byta ut garderoben utan att få klimatångest på köpet. Syftet med tjänsten är att det ska bli både roligare och bra mycket enklare att byta plagg, skor och väskor med varandra istället för att köpa nytt.

Popswap är nya klädappen där du kan byta plagg och accessoarer med andra.
Du svajpar höger om du gillar plagget. Blir det sedan en match kan ni byta kläder och accessoarer med varandra.

– Det behövdes en plattform som är anpassad efter bytarnas behov. Popswap samlar alla bytare i ett och samma forum, där de enkelt kan svajpa mellan plagg och byta med varandra vid en matchning, säger grundaren om initiativet och fortsätter:

Annons

– På det här sättet kan du bibehålla, och kanske till och med öka, din konsumtion och fortfarande bidra till en bättre värld.

Så, hur fungerar då denna nya hållbara klädtjänst? Appen beskrivs som ett Tinder för modeälskare och funktionerna liknar en kombination av den populära dejtingappen och Instagram. Du kan matcha din garderob med andras genom att svajpa fram dina favoriter. Flödet sorterar du utefter det som just du gillar och utefter dina storlekar. Du svajpar höger på det du gillar och när det blir en match kan bytet genomföras. Sen kan du byta till dig ett plagg mot något från din egen garderob som du själv har tröttnat på.

Appen finns tillgänglig för både Iphone- och Androidanvändare.

Foto: Imaxtree

LÄS MER:

Annons