Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Här är soäsongens mest ultimata byxa – för dig som är kort eller har korta ben

21 jul, 2023 
AvJohanna Lejon
Fotograftt, INSTAGRAM
Är du kort och har problem med att hitta byxor? Då ska du läsa vidare. Här är säsongens plagg för just dig.
Annons
6 vanliga misstag du gör när du köper jeans – så rättar du till demBrand logo
6 vanliga misstag du gör när du köper jeans – så rättar du till dem

Vi har alla varit där... Ja, precis. Där... i provhytten, provandes ett par byxor man tänker ska sitta helt perfekt. Men så... nej, de är visst en halv meter för långa! Jag, artikelförfattaren, är 162 centimeter över marken och vet hur svårt det är att hitta byxor. Byxor som sitter helt perfekt. Och som även ser bra ut. Jag har dessutom lång överkropp och korta ben. En kombination som kan vara rätt klurig, i alla fall då det kommer till att hitta en ultimat byxa. Jag är säkert inte ensam. Många med mig vittnar om samma problem.

Men, nu verkar det faktiskt finnas en lösning för alla oss kortisar! En ultimat byxa för alla vi som är korta i rocken – och har korta ben. Och låt mig lägga till en sak till: nej, jag orkar inte ha klackar! Jag vill ha lågskor!

Så stylar du den randiga byxan 2023

Vogue beskriver nu byxan som står på alla korta personers önskelista: ett par lätt utsvänga randiga byxor. Randiga på längden, vill säga. Den bästa av allt? Den här stilen på byxor är rejält trendig 2023. Och den ger illusionen av längre ben. Inte för att jag inte är helt okej-nöjd med de ben jag har. Men att gå plus några centimeter, om än bara via synen, har ingen dött av! Tvärtom!

Så, vilka bär då de här byxorna just nu? Några stilfulla damer, har det visat sig. Sofia de Moser Leitão har synts i ett par från Mangos Simon Miller-samarbete och Blanca Mirós La Veste-märke erbjuder ett par orangerandiga.

Men, hur stylar man då den randiga trenden. Skräcken är, förstås att se ut som en clown, tänk GB-clownen...

Jag själv planerar att matcha mina randiga byxor med en enkel t-shirt, en skjorta eller ett vitt linne. Över det? En enfärgad kavaj. Eller en lite tjockare tröja.

Annons