Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Här dyker kronprinsessan Victoria upp – i sommarens smartaste accessoar

14 jun, 2023 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Kronprinsessan Victoria vet hur man håller huvudet kallt i värmen. Hur? Med sommarens trendigaste accessoar – som du förmodligen redan har hemma.
Annons
Så lever kronprinsessan Victorias ex-pojkvänner idag.mp4Brand logo
Så lever kronprinsessan Victorias ex-pojkvänner idag.mp4

Häromveckan, närmare bestämt den 9 juni besökte kronprinsessan Victoria Ängsö nationalpark. Besöket var en del av kronprinsessans initiativ att besöka Sveriges alla 30 nationalparker. Genom att göra detta vill Victoria främja friluftsliv, uppmuntra rörelse och få fler att upptäcka vad Sverige har att erbjuda i form av naturupplevelser. Ängsö är en av Sveriges äldsta nationalparker och bildades 1909 med syfte att bevara den vackra miljön. Under besöket på Ängsö fick kronprinsessan Victoria uppleva öns varierande natur, dessutom fick hon information från lokala experter och personal från Länsstyrelsen som berättade om nationalparken.

– Det är väldigt spännande att höra hur man arbetar med att bevara och återskapa gamla miljöer på ön för att gynna vissa arter som har det väldigt svårt att finnas till annars, sa kronprinsessan i samband med besöket, till Norrtelje Tidning.

Annons

Det bar kronprinsessan på Ängsö

Bloggen UFO No More, som sysslar med att identifiera kungligt mode, har avslöjat vad kronprinsessan hade på sig under besöket i nationalparken. Victoria bar en rutig skjorta från Lexington, vilken hon matchade med byxor från Houdini. Hennes skor var signerade Merrell och väskan kom från Eduards.

Victorias keps – sommarens trendigaste accessoar

Pricken över i:et i kronprinsessans outfit var, förutom smycken från Engelbert och klocka från Epoch, det Victoria hade på huvudet. Kronprinsessan valde nämligen att bära keps. En blå sådan. Just en sådan keps som kronprinsessan Victoria bar på Ängsö är helrätt sommaren 2023. Den passar perfekt under sommarens soliga dagar. Mycket på grund av att skärmen skymmer solen och gör att du slipper kisa. Men också för att den skyddar huvudet från skadliga strålar.

– Kepsen har letat sig tillbaka på modekartan och är nu en av våren och sommarens hetaste huvudbonader. Den perfekta accessoaren när håret är ofixat och det är bråttom på morgonen. Den passar lika bra till gymmet som dagar på stan, har modetidningen ELLE konstaterat.

Men, hur matchar man då kepsen i sommar? Bär den på stranden, till baddräkten och kaftanen eller styla den med shorts, sandaler och skjorta för en citychic look.

Annons