Planerna på att öppna den första Arket-butiken i Biblioteksstan i Stockholm grusades i samband med storbranden vid Stureplan i höstas. Sedan dess har det varit tyst från Arkets håll – fram tills nu.

– Tanken var egentligen att det här skulle bli vår andra Stockholmsbutik. Vi hade otrolig tur som kunde göra om planerna så snabbt efter branden på Biblioteksgatan i november, och ser verkligen fram emot att nu äntligen kunna presentera Arket här i vår egen hemstad, säger Arkets Managing Director Lars Axelsson i ett pressmeddelande.

Den första svenska Arket-butiken öppnar i början av sommaren 2018 på Drottninggatan 53 i Stockholm. Det blir då den nionde Arketbutiken i världen. Butiken kommer att erbjuda mode för herr, dam och barn samt ett urval av inredningsdetaljer till hemmet. På gatuplan, utmed Mäster Samuelsgatan, kommer Arkets egna vegetariska kafé att öppna.

– Det har lanserats en rad intressanta projekt i kvarteren kring Sergels torg de senaste åren, och det känns som att något väldigt spännande är på gång i centrala Stockholm just nu. Vår förhoppning är att den mångfald som våra butiker erbjuder, och inte minst vårt gröna café, ska kunna bidra med ännu mer ny energi, säger Lars Axelsson.

Läs även:
Arket öppnar ny butik – på en flygplats

Populära smyckesmärket öppnar pop up i nya H&M-butiken

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: