Glöm Hollywoods unga talanger. De starkast lysande stjärnorna på årets glammiga Oscarsgala var kvinnorna som passerat 80 års ålder. Snygga, begåvade och framgångsrika – här är de tre mogna kvinnor det talades mest om under nattens gala:

Jane Fonda, 80 år

Den tvåfaldigt Oscarbelönade skådespelerskan gjorde succé på röda mattan i sin vita Balmain-klänning och snygga frisyr – och passade på att göra ett statement med sin Time’s Up-pin. Läs mer om den hyllade looken här!

Rita Moreno, 86 år

Skådespelerskan fick stor uppmärksamhet för att ha återanvänt en uppdaterad version av sin Oscarklänning från 1962, då hon vann en Oscar för sin roll i filmen West Side Story. Hon bar den dessutom minst lika snyggt på årets Oscarsgala som för 56 år sedan! Se hela looken (samt originalklänningen) och läs mer här.

Agnès Varda, 89 år

Äldst bland de nominerade på Oscarsgalan var 89-åriga regissören Agnès Varda, som gjorde röda mattan-succé i sin kimono-inspirerade Gucci-dräkt i siden – något som gav henne stående ovationer på Twitter. Se hela looken och läs mer  här! 

Läs även:

Här är alla vinnare på Oscarsgalan 2018

Modechefen: De var bäst klädda på röda mattan!

Guld, tryffel och rosa choklad – här är lyxiga menyn på Oscarsgalan

Foto: IBL