En reklambild för H&M skapade i veckan en enorm storm i sociala medier. En bild av en mörkhyad pojke, iklädd en tröja med texten ”Coolest monkey in the jungle” fick tusentals människor att kritisera klädkedjan för rasism.

Bilden nådde långt utanför Sveriges gränser och flera kända människor, som Manchester Uniteds anfallsstjärna Romelu Lukaku, och popikonen The Weeknd, har kritiserat H&M offentligt. The Weeknd valde även att avsluta sitt samarbete med företaget.

Men nu har pojkens mamma talat ut om vad hon tycker om det hela – och hon tycker att uppståndelsen är minst sagt överdriven.

En konversation hon hade över sociala medier har kopierats och delats på Instagram. Där skriver hon bland annat:

”Jag är mamman och det här är en av hundratals olika outfits min son modellerade…. sluta ropa varg hela tiden, det är en onödig konflikt”.

Hon skriver att hon har varit med vid alla fotograferingar och att hon inte ser problemet. När hon ifrågasätts av kritiker svarar hon:

”Jag förstår verkligen inte, men inte för att jag väljer att inte förstå utan för att det är mitt sätt att tänka, förlåt”.

503 Service Unavailable

Men många av dem som kommenterar verkar inte vara nöjda med hennes förklaring. De menar i stället att hon är ignorant och bara säger så för att H&M har betalat henne. På hennes privata Instagram-konto har folk börjat trakassera henne med kommentarer om att hon är en förfärlig mamma och att hon borde skämmas.

Artikeln publicerades först på Cafe.se.