Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Högklackade Crocs-skon som sålt slut överallt

10 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografAmazon.
Crocs eller ”foppatofflan” har blivit känd som världens fulaste sko, men är ändå en klassiker och återfinns i någon form i de allra flesta hem.
Men högklackade Crocs, är det verkligen något folk vill ha?
Tydligen – för här är klackskon från märket, som säljer slut överallt.
Annons
Hitta din våruniform – Femina visar vårens härligaste trenderBrand logo
Hitta din våruniform – Femina visar vårens härligaste trender

De allra flesta svenska hem innehåller minst ett par ”foppatofflor” – de lätta och sköna Crocs-skorna har blivit klassiker som man slänger på sig när man går ut i trädgården eller ska slänga soporna. Det är inte heller bara i Sverige som den färgglada, och vedertaget fula, skon gjort sig ett namn – över hela världen klär hela familjer sina fötter i de bekväma tofflorna.

Under åren har märket valt att utveckla sina skor i alla möjliga riktningar. De gör populära flipflops att ha på stranden, och kommer i alla möjliga olika färger. Och så gör de klackskor.

Annons

Det är svårt att föreställa sig ett par högklackade Crocs när man bara tänker på originaltofflan, men märket har designat en bekväm klacksko, som är så populär att den sålt slut överallt. Klackskon, som kallas Cyprus V Heel och lanserades i våras, har en klack på fem centimeter och lite platå framtill, och har samma mjuka sula som Crocs-användarna är vana vid.

Den populära Crocs-klacken.

Crocs och Balenciaga samarbetade

Även om Crocs egna högklackade skor kan kritiseras för sitt utseende så är de ändå mer neutrala än skorna som märket skapade i sitt samarbete med modehuset Balenciaga.

Annons
Balenciaga och Crocs skapade tillsammans den här skon.

Där lanserades en annan typ av Crocs-klack – nämligen den vanliga Crocstofflan med en rak klack undertill. Kollektionen innehöll också speciella stövlar, och blev en världsnyhet när modekunniga världen över förfasades av skapelserna.

Källa: Crafty.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons