Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Hon gör om second hand-kläder till riktiga stilfynd

24 nov, 2021 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
I en kamp för en mer hållbar modebransch med rättvisa arbetsvillkor vägrar Jillian Owens köpa nya kläder.
Istället gör hon om billiga second hand-plagg till moderiktiga outfits med hjälp av sin symaskin och fantasi – och hennes nyskapande looks hyllas.
Annons
Hon hyr ut märkeskläder via månadsabonnemang – för miljöns skullBrand logo
Hon hyr ut märkeskläder via månadsabonnemang – för miljöns skull

För några år sedan tröttnade modeintresserade Jillian Owens på hur modebranschen ser ut - hon ville inte längre stötta hur branschen både bidrar till miljöförstöring och hur orättvis arbetsvillkor det ofta är för de som syr kläderna. Dessutom hade hon på den tiden inte så mycket pengar, då hon i hemstaten South Carolina hankade sig fram som skribent och designer.

Därför bestämde sig Jillian för att sluta köpa nya kläder, och istället fynda billiga plagg second hand som hon kan sy om och göra till sina egna.

Annons

– Jag oroade mig över hur det påverkar vår planet när människor kastar sina plagg de burit en gång och ännu snabbare gör plats för nyare och billigare plagg, säger Jillian Owens till My modern met.

Nu har Jillian Owens blivit känd på sociala medier som Refashionista – hon driver en framgångsrik blogg med samma namn, och syns även på Instagram. Där visar hon hur plaggen hon köper för en billig peng i second hand-butikerna görs om till plagg som kan se helt annorlunda ut. Jillian ändrar passform, längd, modell och emellanåt även färg på plaggen. Det hon köper på second hand får ofta fungera enbart som tyg att sy nya kläder av, snarare än att hon försöker uppdatera plaggen hon har köpt.

Här nedan kan du spana in några av Jillians imponerande förvandlingar – och kanske inspireras lite själv!

Så gör hon om sina kläder:

Annons
Annons
The Storytellers – Lyssna med LouiseBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Louise
Annons
Annons