Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Humana second hand öppnar butik i Göteborg

10 mar, 2020 
AvEmma Blomberg
Mer second hand till västkusten! I mars slår populära Humana second hand upp dörrarna till sin första butik i Göteborg.
Annons

Det är trendigt, miljövänligt och tömmer (oftast) inte kontot direkt efter lön. Att shoppa begagnat är det nya svarta och second hand-butikerna runt om i landet blir allt mer populära. En av dem är Humana second hand, som nu väljer att etablera sig i Göteborg.

Det är på Kaserntorget 6, i centrala Göteborg, som kedjan slår upp dörrarna till sin första butik på västkusten. Målet är, enligt företaget själva, att erbjuda göteborgarna ett modernt, intressant och roligt urval av mode baserat efter säsong.

– Vi ser verkligen fram emot att etablera oss i Göteborg som ett intressant och hållbart alternativ för modeintresserade. Vår övergripande målsättning är att bidra till att skapa en bättre värld, att genom insamling av kläder och textilier skapa utveckling och på samma gång göra en viktig insats för miljön, säger Emma Nilsson, som är General manager på Humana second hand, i ett pressmeddelande.

Annons

En stor svensk vintage-profil är konstnären Helene Billgren, som fyndar sina kläder second hand.

Humanas verksamhet är helt och hållet baserad på insamling och försäljning av begagnade kläder, skor, accessoarer och textilier. Syftet är att skapa ett överskott till förmån för utvecklingsprojekt och sprida information om levnadsförhållandena i tredje världen. Den nya butiken är en del av det världsomspännande nätverket Humana people to people vars medlemmar driver över 800 hjälpprojekt i Afrika, Asien och Amerika och når över 13 miljoner människor.

Humana second hands nya butik är 165 kvm stor och öppnar den 25 mars. Sedan tidigare finns butiker i Stockholm och Malmö.

FOTO: Humana Second Hand och Rickard L Eriksson

Läs mer:

Annons