Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Hyllade modedesignern Selam Fessahaye får egen serie i SVT

20 sep, 2018 
AvFemina
Selam Fessahayes visning under Stockholm Fashion Week i höstas hyllades av både gäster och modepress. Är du nyfiken på henne är nya serien på SVT Play ett måste, en miniserie om hennes resa från stylist till modedesigner.
Annons

Selam Fessahaye är stylist och kostymör och har arbetat med flera coola svenska artister som Seinabo Sey, Sabina Ddumba och Mapei.

Under Grammisgalan 2016 var det Selam och Seinabo som tillsammans arbetade fram det omtalade framträdandet där Seinabo uppträdde med låten Hard time tillsammans med 100 andra kvinnor på scen.

Det är som stylist och kostymdesigner hon arbetat längst, men tidigare i augusti visade Selam sin första egna (och sedermera hyllade!) kollektion under Stockholm Fashion Week. Debutvisningen rev stora applåder och Kakan Hermansson skrev i sin blogg att det var ”den största modeupplevelsen på år och dar”.

Bland modellerna på catwalken syntes bland annat Sabina Ddumba, Amanda Winberg och Seinabo Sey.

Seinabo Sey som går på catwalken i Selam Fessahayes design.

Nya webb-tvserien ”Selams stil” följer Selam från hennes roll som stylist till designer och är en måste se-serie i höst. Första avsnittet heter ”Syftet är så mycket större än att vara störst”, varje avsnitt är på 20 minuter och hela miniserien hittar du på Svtplay.se.

Selam Fessahaye tillsammans med Patrik Guggenberger
Selam Fessahaye tillsammans med Patrik Guggenberger

Läs också:

Modechefen: Här är höstens 10 hetaste modetrender!

Foto Stellapictures, Instagram, Stockholm Fashion week

AV Lisa Arnell och Ida Gustafsson

Artikeln publicerades först på ELLE.

 

Annons