Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

Imane Asry vann Årets look på Elle-galan 2020: jag är tokig i mode!

17 jan, 2020 
AvRebecca Wictor
Imane Asry blev årets look på ellegalan
Det var på tiden att någon som bryter normer vann Årets look på ELLE-galan 2020. Det tycker i alla fall vinnaren Imane Asry som fick ta emot det prestigefyllda priset under kvällens ELLE-gala.
Annons
Imane Asry - Vill visa att alla konsumerar modeBrand logo
Imane Asry - Vill visa att alla konsumerar mode

Imane Asry har 156 000 följare på Instagram. På kontot Fashion with Faith lägger hon dagligen upp modebilder på sig själv. Vad som utmärker Imane är att hon bryter normer genom att visa att mode är för alla. Hon brinner nämligen för att normalisera hijab i modevärlden. När Baaam träffar henne på ELLE-galan är det en glad men målmedveten vinnare vi pratar med. Att få priset Årets Look är något hon inte förväntade sig, men har väntat på. Motivering löd:

”Alltid lika flawless, alltid lika inspirerande! Modestfashion med en skandinavisk touch i sann citychic anda. Årets look går till Influencern Imane Asry med instagramkontot Fashion with faith”.

Grattis! Hur känns det att vinna ett så här fint pris?

– Tack så jättemycket, det känns magiskt, nästan overkligt. Jag är så så glad. Jag har känt att kanske inte just jag skulle vinna men någon som jag borde vinna snart. Det är på tiden!

Berätta, vem är du?

– Jag är en modeprofil, kan man säga nu. Jag är tokig i mode, stylar mig själv. Jag är ekonom i grunden och har ett nio-till-fem-jobb på dagen och mitt instagramkonto Fashion with faith, vid sidan av. Ett daytime och ett nighttime-jobb kan man säga.

Annons

Du är jättestor på sociala medier, vad har du för mål med ditt arbete där?

– Mitt mål är anledningen att jag började, att göra skillnad i modevärlden. För mig är det jätteviktigt att normalisera hijaben, sjalen, i modesverige. Men också visa att alla konsumerar mode, vi har också behov som behöver tillgodoses. Visa en annan bild av mode!

Hur har det varit?

– Det har varit svårt, det känns som att jag alltid behövt kämpa mer än andra eftersom jag inte är den stereotypiska modepersonen. Jag behöver alltid bevisa att jag förtjänar en plats här, att någon som jag borde få finnas i det här rummet. Så ja, det har varit stunder när det varit jobbigt, men det är något jag tror på och kämpar för!

Hur började ditt modeintresse?

– Tidigt! Mitt första mode minne är när jag var 8 år och tänkte redan då att ”åh, det där skulle vara snyggt med det där” men det var mer än en tanke, jag blev uppfylld. Det där var min lekplats. Jag brukade gå in i butiker och styla mig själv efter skolan och jag var alltid inne på en hemsida där man fick styla kändisar. Sen blev det en blogg, idag sitter jag här, årets look!

Annons

Det låter som att allt grundar sig i en sann glädje?

– Ja, alltså ibland måste man bara stanna upp och tänka, shit jag har kommit en bit! Saker jag inte ens vågade drömma om händer idag. Så det är jag otroligt glad och tacksam över. Det börjar hända grejer här i Sverige!

Kan du beskriva din stil?

– Jag tycker det är svårt men tror att termen skandi-modest chic beskriver det bäst. Jag klär mig avskalat med tidlösa plagg. Jag gillar feminin elegans, gärna en gnutta androgyn och over size. Och modest såklart!

Välj ett plagg du inte kan vara utan!

– Kappor! Jag älskar kappor. Jag kan ha tre olika beiga kappor som någon annan tycker ser likadana ut men för mig är de helt olika.

Hur många kappor äger du?

– Jag vågar inte svara på det. För många! Men jag har ingen stor garderob, den är helt normal. Men jag har väldigt bra koll på vad som finns i den. Jag värnar om mina kläder.

Någon trend du inte vill ska komma tillbaka?

– Oh ja! Kilklackssneakers, jag förstod inte det. Däremot ser jag fram emot att långärmade klänningar blir mode, med något litet extra. Det har jag så svårt att hitta idag.

Annons

Modeåret 2020, hur ser du på det?

– Jag är förväntansfull, det kommer hända mycket. Vad det blir får vi se helt enkelt, det börjar jävligt bra!

Foto: TT

Läs mer: 

Annons