Hertiginnan av Sussex väntar sitt första barn tillsammans med prins Harry – och alla som någon gång varit gravid vet att det inte är helt enkelt att klä sig snyggt med växande mage.

Trots det har Meghan Markle lyckats hålla stilen och leverera flera träffsäkra modelooks. Klassiska kostymer varvas ofta med figurnära klänningar, och även om Meghan Markles stil har fått en lite mer kunglig touch sedan hon gifte sig med prins Harry i maj förra året har hon lyckats bevara sin personliga stil och stjärnglans.

Gravid eller inte, här är fem modelooks att inspireras av:

Stilfull men avslappnad i långklänning

Meghan Markle i blå långklänning

Meghan Marklie i vacker blåmönstrad klänning. Foto: Polaris/TT

I februari besökte prinsparet Marocko, där de bland annat träffade landets kung. Dagen till ära bar Meghan Markle en vacker blåmönstrad långklänning med korta ärmar, signerad designern Carolina Herrera. Till klänningen bar Meghan Markle ett par nudefärgade stilettklackar och en matchande kuvertväska, men för den som vill dressa ner klädseln hade det fungerat minst lika bra med ett par snygga sandaletter och en stråväska.

Stilsäker i färg

Meghan Markle i lila klänning och röd kappa

Vågad men träffsäker färgexplosion. Foto: Tim Rooke/REX/TT

För det mesta går Meghan Markle klädd i neutrala färger som beige, ljusrosa, marinblå, grå och svart – vilket gör att den här färgglada klädseln känns extra rolig. Den lila klänningen kommer från Aritzia och kappan kommer från Sentaler. Till det har Meghan Markle valt att bära ett par stilettklackar i samma nyans som kappan och en handväska som går mer åt det bruna hållet. En färgexploderande fullträff.

Budgetsnygg i klänning från H&M

Meghan Markle i klänning från H&M

Hertiginnan klädd i en enkel beigemelerad klänning. Foto: Tim Rooke/REX/TT

Under hela Meghan Markles graviditet har ett par klackar, en klänning och en fin kappa varit hennes signum. Flera gånger den senaste tiden har hon dessutom synts i kreationer från budgetkedjorna. Här är hon till exempel klädd i en finstickad beigemelerad gravidklänning från svenska H&M. Till klänningen valde hertiginnan att bära en kappa från Armani och en väska från Stella McCartney – allt i klassisk beige kulör.

Trendig i militärgrönt

Meghan Markle och prins Harry i Marocko

Meghan Markle och prins Harry på besök i Marocko. Foto: Tim Rooke/REX/TT

Från klassisk klädsel till en mer avslappnad vardagsoutfit. Här syns Meghan Markle i ett par tighta mörka jeans, en randig långärmad topp och en trendig militärjacka med krage. Stillettklackarna har hon bytt ut mot svarta stövletter, och håret har hon uppsatt i en stram svans. Enkel klädsel som alltid fungerar.

Klassisk look men med mönstermix

Meghan Markle i klänning från Oscar de la Renta

Meghan Markle i klänning från Oscar de la Renta. Foto: Polaris/TT

För ett tag sedan besökte prins Harry och Meghan Markle Bristol i sydvästra England, och dagen till ära var hertiginnan klädd i en härligt mönstrad klänning från Oscar de la Renta. Klänningen, som var smyckad med allt från enhörningar till ugglor, matchade Meghan Markle med ett par gröna stövlar med klack och en kuvertväska i samma gröna nyans. Ett bra exempel på hur det går att skapa en klassisk look av mer vågat mönster.

Läs mer:

Prins Harry och Meghan Markle startar eget instagramkonto

Så stylar Meghan Markle alltid det klassiska nyckelplagget

Det här kan Meghan Markle inte vara utan när hon reser

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: