Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Jag har inte tvättat mina jeans på 18 år – så gör jag i stället

21 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT
Att man inte ska tvätta sina jeans för ofta är nog något som de flesta hört talas om – men vissa går längre än andra.
Sandra Wallis har ett par jeans hon aldrig har tvättat, trots att hon haft dem i 18 år.
– Jag måste vara en väldigt ren person för de luktar inte, säger hon till The Sun.
Annons
Behind the scenes: Så stylar du vårens nya denimmodeBrand logo
Behind the scenes: Så stylar du vårens nya denimmode

Alla klädexperter är överens – det är inte bra att tvätta sina jeans för ofta. Grundaren av jeansmärket Levi's sades aldrig tvätta sina jeans, och många försöker låta bli att tvätta sina jeans i den mån det går. Denimtyget blir slitet och tappar i färg av för många omgångar i tvättmaskinen, och du måste köpa nya par oftare ju mer du tvättar jeansen.

Men vissa tar det lite längre än andra. Brittiska Sandra Wallis fick många att höja på ögonbrynen när hon var med i tv-programmet Steph's packed lunch på Channel 4 och erkände att hon har ett par jeans som hon aldrig har tvättat – trots att hon haft dem i 18 års tid. Klippet spreds sedan på Tiktok och har setts av hundratusentals personer.

Jeansen köpte 60-åringen på Marks & Spencer 2004.

Annons

– Jag köpte dem med tanken att jag skulle ha dem under lång tid, men jag trodde inte det skulle bli så här länge, säger Sandra Wallis till The Sun.

Sandra menar att hon inte bär jeansen särskilt ofta, och att det är därför hon aldrig har behövt tvätta dem.

– Jag bär dem bara någon gång om året och jag kan inte göra mig av med dem för de ser fortfarande helt nya ut. Men jag gör lukttestet och jag måste vara en väldigt ren person för de luktar inte, säger hon till tidningen.

Det gör Sandra i stället för att tvätta jeansen

Jeansen, som är i en mörk tvätt med hög midja och bootcut har hunnit bli både omoderna och moderna flera gånger under tiden Sandra ägt dem menar hon.

Att Sandra berättade om jeansen i Channel 4-programmet var inget hon hade planerat. Steph's packed lunch gästades av en jeansexpert som bad publiken stå upp och sedan sätta sig när hon läste upp det antal gånger de skulle använda ett par jeans innan tvätt. Till slut var det bara Sandra som stod upp.

– Men sen sa experten ”Du ska tvätta dem efter 20 användningar” och jag svarade ”Tja, jag har haft dem i 18 år och använder dem bara en gång om året så det är okej, jag har två år kvar”.

Sandra förklarar att torkar bort fläckar om det skulle behövas på jeansen, men att hon vägrar tvätta dem i onödan. Hon lägger dem också i frysen om det behövs.

– Mina ser kanon ut så om de inte får en stor fläck eller börjar lukta så kommer jag inte tvätta dem.

Annons