Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Jag har varit stylist i 13 år och det här är trenderna som alltid håller

30 sep, 2021 
AvAnnika Norman
Inspirationsollage med plagg och accessoarer från stylisten Annika Normans favorittrender. Samtliga produkter beskrivs mer i artikeln nedan.
Vissa trender håller alltid och bildar en tidlös look enligt stylisten Annika Norman.
Att vara stylist handlar ofta om att ha koll på trender och inspirera andra hur de kan styla en viss trend. Jag heter Annika Norman och jag är stylist. Och jag har slutat följa trender för länge sedan.
Annons
Lila Moss - 5 saker du kanske inte visste om modellenBrand logo
Lila Moss - 5 saker du kanske inte visste om modellen

Missförstå mig rätt. Jag tycker det är jättekul med trender och för att få lite variation i jobbet har det varit nödvändigt att följa dem. När jag jobbade som Moderedaktör på en tidning under 8 år gick trenderna runt, runt. Våren: pasteller och denim. Sommaren: boho-chic och blommigt. Hösten: dressat och feminint. Vintern: stickat och mysiga hemmalooks. Idag är trenderna uppdaterade på många olika sätt och man har släppt på de flesta moderegler – men grunden är detsamma. När man arbetat som stylist under en längre tid är det lätt att bli trött på trender, personligen har jag nog alltid haft en ganska enkel stil, men när jag tänker tillbaka inser jag att jag färgats av rådande trender och gör det än idag. Idag hänger många bruna och beiga plagg i min garderob och även om de är väldigt tidlösa i sin design så är det helt klart en färgskala jag inte lockades av för tio år sedan. Men nej, jag hoppade inte på 90-tals trenden med sportiga armybyxor som drogs ihop med en dragsko vid ankeln, magkorta hoodies, extremt oversizade kavajer ihop med alldeles för långa kostymbyxor och en liten väska som satt i armhålan. Jag har även skippat preppy-looken som fullständigt dominerade när jag började arbeta inom modebranschen. Anledningen – en serie vid namn “Gossip girl”. Veckade kjolar, blusar med volanger och romantiska håraccessoarer var ingenting för mig.

Annons

Men som sagt, jag har absolut påverkats av aktuella trender och adderat dem på mitt sätt till min egen stil. Och vad är då min stil? Basic, det enkla, tidlösa, enligt somliga, tråkiga modet. En festlook för mig kan vara svarta jeans, en lätt oversizad t-shirt och sneakers. Det är väl ingen trend direkt, mer än klädstil men om jag skulle bryta ner min stil i trender skulle de bli följande:

Den androgyna trenden:

Om jag skulle beskriva min stil skulle jag säga att den är androgyn. Överlag. Självklart har jag en del klänningar, kjolar och annat som kanske inte direkt faller under kategorin "unisex". Men jag och min pojkvän kan absolut låna kläder av varandra. Främst jag av honom.

Skjorta, Arket

Den vita, oversizade skjortan är mitt favoritplagg av alla plagg som finns! Om jag får välja ett plagg att bära varje dag så blir det den vita skjortan. Oversizad skjorta från Arket. Läs mer och köp skjortan här! (reklamlänk)

Annons
Modell med vit oversizad skjorta från Arket.
Skjorta, Arket. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

T-shirt, Cos

Och den vita t-shirten är på en tajt andra plats. Alla är snygga i en vit t-shirt! Fungerar lika bra till jeans som till en mer festlig kjol om man vill klä upp plagget en aning? Vit t-shirt från Cos. Läs mer och köp t-shirten här! (reklamlänk)

Vit t-shirt med rundad hals. T-shirt från Cos.
T-shirt, Cos. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Jeans, Carin Wester

Klassiska blå, jeans är ett måste! De fungerar ju verkligen alltid. Eller okej, det är kanske inte en typisk bröllopslook, men ni förstår vad jag menar! Prova olika jeans för att hitta modellen som passar just dig! Raka, blå jeans från Carin Wester. Läs mer och köp jeansen här! (reklamlänk)

Annons

Den dressade trenden:

Dressat för mig är en snygg kavaj, kostymbyxor och lite mer "uppklädda" plagg överlag. Dräkter och välskräddade klänningar har jag tyvärr väldigt svårt för när det kommer till mig själv. Men en mer androgyn, skräddad look är bland det snyggaste jag vet!

Kavaj, Arket

Den perfekta svarta blazern om du frågar mig är rak, lätt oversizad och stilren. Inga konstigheter, bara riktigt snygg med perfekt passform. Jag har svårt för de där riktigt stora, boxiga modellerna, de måste kännas lite väldressat. Svart kavaj från Arket. Läs mer och köp kavaj här! (reklamlänk)

Svart kavaj i rak, oversizad modell. Blazer från Arket.
Kavaj, Arket. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Rock, Twist & Tango

En klassisk ullrock i tartan kanske kan klassas som en av höstens trender 2021, men de här rutorna har hängt med under en lång tid och mönstret känns lika klassiskt som randigt gör idag. Rutig rock från Twist & tango. Läs mer och köp rocken här!

Annons
Rutig ullrock i rak, oversizad modell från Twist & tango.
Ullrock, Twist & tango.

Byxor, & Other stories

Dressade, klassiska byxor som passar lika bra till kavaj som till skjorta eller t-shirt är ett utmärkt alternativ till jeansen. Jag har ett par med strech i vilket gör att de är extremt sköna trots att de är så kallade “finbyxor”. Svarta byxor från & Other stories. Läs mer och köp byxorna här! (reklamlänk)

Svart, dressade byxor. Croppade med pressveck. Byxor från And other stories.
Byxa, & other stories. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Den stickade trenden

Stickat har ju blivit en supertrend och idag kan du köpa allt från linnen och klänningar till byxor och behåar i stickat material. Jag älskar stickade tröjor, koftor och halsdukar men känner att stickade klänningar är lite för långt borta från min comfort zone. Men det har förmodligen att göra med att jag inte är någon klänningsperson överlag...

Annons

Tröja, By Malene Birger

Den oversizade, stickade tröja är supersnygg och otroligt skön att bara dra över huvudet. Passar lika bra till byxor som över en härlig midikjol. Stickad tröja från By Malene Birger. Läs mer och köp kjolen här! (reklamlänk)

Oversizad, beige tröja med rund hals. Stickad tröja från By Malene Birger.
Tröja, By Malene Birger. Klicka på bilden för att komma direkt till produkt!

Halsduk, Totême

En lång, mjuk halsduk är ett måste under höst och vinter! Så fin till höstrocken eller att värma sig med hemma i soffan. Halsduk i angora från Totême. Läs mer och köp halsduken här! (reklamlänk)

Modell med lång beige stickad halsduk och matchande mössa från Toteme.
Halsduk, Totême. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Tröja, Filippa K

En stickad polotröja är en klassiker! Jag gillar polokragar som inte är för höga och inte heller för smala upptill. Den här är lägre och dessutom ganska vid vilket passar mig perfekt! Polotröja från Filippa K. Läs mer och köp tröjan här! (reklamlänk)

Annons

Grova skor

Grova, chunky boots och skor överlag är helt klart en trend men jag har alltid gillat de lite grövre skomodellerna. Det får inte bli för extremt men grova boots har jag använt sedan jag var tonåring, ni vet Timberland, Moonboots och så vidare. Chunky sneakers är helt klart en trend som kommit på senare år men jag gillar den och tror att jag kommer köra på grova sneakers (och boots) under många år framöver...

Boots, By Malene Birger

Grova boots i skinn med riktigt chunky sula är utan tvekan de snyggaste bootsen jag vet klassiska men ändå… ja, trendiga! Jag har alltid tyckt att jag passar bättre i lite grövre skor än i nätta modeller. Skinnboots från By Malene Birger. Läs mer och köp bootsen här! (reklamlänk)

Annons
Gova, svarta boots i skinn med chunky sula i gummi. Boots från By Malene Birger.
Boots, By Malene Birger. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Sneakers, Nike

Chunky sneakers har hängt med ett bra tag nu och är kanske mer en klassisk sneakersmodell än en modefluga? Sneakers har helt klart uppdaterats åt alla möjliga håll och kanter och somliga är ju helt klart mer av en trendsko, men de här klassiska modellerna tror jag inte man tröttnar på i första taget. Chunky sneakers från Nike. Läs mer och köp sneakersen här! (reklamlänk)

Vita, grova sneakers från Nike.
Sneakers, Nike. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Kängor, Sorel

De skönaste vinterkängorna? De här från Sorel vill jag aldrig vara utan och jag tror jag kommer kunna ha dem resten av livet? Sen är de snygga också, vilket såklart är ett stort plus! Vinterkängor från Sorel. Läs mer och köp kängorna här! (reklamlänk)

Annons
Klassiska kängor från Sorel. Gulbruna med vit fuskpäls och snörning.
Kängor, Sorel. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Minimalistiska trenden

Det här med extra allt och more is more är så långt ifrån min stil man kan komma. I jobbsammanhang och på andra – absolut. Men jag känner mig alltid obekväm när jag har plagg som "sticker ut" för mycket. Exempel på ett sådant plagg kan vara en brun kavaj i en mer kamelfärgad ton. Känner mig helt enkelt för färgglad...

Blus, Wera

Sidenblus i enkel och rak modell är liksom skjortan och t-shirten ett go-to-plagg för mig. Speciellt om man behöver klä upp sig lite. En silkeskjorta i oversizad modell kommer jag aldrig vilja vara utan. Oversizad silkesskjorta från Wera. Läs mer och köp blusen här! (reklamlänk)

Annons
Off-white minimalistisk blus med krake och raka ärmar och rak, lätt oversizad passform. Blus från Wera.
Blus, Wera. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Väska, The Row

När det kommer till väskor kan jag absolut sticka ut lite. Men bara lite. Jag gillar ändå att det är stirlent och minimalistiskt även om jag kanske slår till på en färg. Det får inte bli för damigt och många av de här klassiska väskorna som exempelvis Birkin bag är inte någonting för mig. Lika bra eftersom jag absolut inte ha råd med en! Den här är dock inte billig den heller...men allt är relativt? Handväska i skinn från The Row. Läs mer och köp väskan här! (reklamlänk)

Ljusgul handväska i skinn. Lite bananformad med smal axelrem. Väska från The Row.
Väska, The Row. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Ring, Line & jo

Min förlovningsring kommer från Line & jo. Den är supertunn och har världens minsta diamant, och jag älskar den. Jag vill gärna ha tunna, diskreta smycken som egentligen inte syns förrän man är nära. Statement-halsband och stora örhängen är ingenting för mig. Ring med diamanter från Line & Jo. Läs mer och köp ringen här!

Annons