Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Hon testar 18 par jeans – alla sitter helt olika

06 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Att hitta jeans i rätt storlek kan vara en riktig utmaning, inte minst eftersom storlekarna varierar så mycket mellan olika märken.
Dyllan har storlek extra large och i en video testar hon nu 18 par jeans i den storleken, men märker att de alla är olika stora.
– Vi inte kan bry oss för mycket om numret som står på lappen, säger hon.
Annons
Behind the scenes: Så stylar du vårens nya denimmodeBrand logo
Behind the scenes: Så stylar du vårens nya denimmode

Med tanke på att jeans ofta är ett av de vanligaste plaggen i vardagsgarderoben är det inte konstigt att vi vill ha jeanspar som sitter bra – men att hitta det är svårare än man kan tro. Det spelar ingen roll vilken storlek du har, det kan ändå vara svårt att hitta rätt jeans om du bara kollar efter storleken på lappen.

Amerikanska Dyllan är en modeprofil på Tiktok med närmare en halv miljon följare. Hon har storlek 16 i USA, vilket i Sverige motsvarar storlek 46 eller extra large, och i en video visar hon hur svårt det är att hitta jeans som passar om hon inte testar dem för att se vilken storlek hon ska ha.

Annons

– Hej och välkomna till mitt avsnitt av varför vi inte kan lita på storleken på prislappen, säger hon i videon.

Testar 18 par jeans

I det knappt två minuter långa klippet testar Dyllan 18 par jeans som alla är i en amerikansk storlek 16 – med minst sagt varierande resultat

– Alla jeansparen jag testar kommer vara en storlek 16 och ni kommer se att de alla sitter helt olika på mig, säger hon och fortsätter:

– Det här är varför inget stämmer och vi inte kan bry oss för mycket om numret som står på lappen.

Dyllan testar olika jeans.
Dyllan testar 18 par jeans i samma storlek.

Många uppskattar modeprofilens tydliga illustration av hur svårt det kan vara att hitta jeans som sitter som de ska om man inte testar flera olika storlekar av samma modell.

Annons

”Det här är en kamp på riktigt”, skriver en person.

”Jag behöver det här när jag står i provrummet och vill gråta för att jag ärligt talat inte har någon aning om vad jag har för storlek längre”, skriver en annan.

Annons