Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Jennifer Lawrence oväntade skoval: bryter dresscoden i Cannes

23 maj, 2023 
Jennifer Lawrence anländer till filmpremiär i Cannes i oväntat skoval.
I en klarröd galaklänning och ett vackert diamanthalsband anlände Jennifer Lawrence till röda mattan vid filmfestivalen i Cannes. Men under den minst sagt pampiga klänningen dolde sig något oväntat. Nu hyllas hon för sitt annorlunda skoval.
Annons
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tipsBrand logo
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tips

Majoriteten av Hollywood-eliten befinner sig just nu i Cannes för årets upplaga av den prestigefulla filmfestivalen. Och vi kan konstatera att kändisarna levererar på röda mattan, för vi har fått se mängder av riktigt snyga galablåsor. En av de mest iögonfallande och pampiga klänningarna bars av Jennifer Lawrence vid en filmpremiär. Hennes klarröda pampiga klänning signerad Christian Dior couture hade ett släp och en matchande stola, och matchades med ett gnistrande diamanthalsband. Men under den glammiga klänningen dolde sig ett minst sagt oväntat skoval.

Annons
Jennifer Lawrence iklädd pampig couture-klänning från Christian Dior.
Den pampiga galaklänningen dolde ett oväntat skoval.

Bekvämlighet verkar stå högt i kurs hos den 32-åriga skådespelaren. För när Jennifer lyfte på klänningen för att gå nedför trappan kunde man se att hon skippat de traditionella klackarna till förmån för ett par svarta flip-flops. När hon först anlände till eventet bar hon ett par sylvassa pumps i samma röda färg som klänningen, men de bytte hon snabbt ut mot de betydligt mer bekväma sandalerna. Filmfestivalen i Cannes har gjort sig känt för att ha en strikt dresscode, där kvinnor har förväntats bära höga klackar. Kanske är det därför Jennifers skoval nu blivit så pass uppmärksammat – och hyllat – världen över. För vem vill egentligen klämma in fötterna i skyhöga, vingliga klackar? Speciellt när man ska gå i långa trappor inför ett hav av fotografer.

Annons
Jennifer matchar sin glammiga galaklänning med ett par svarta flip-flops.
Jennifer matchade sin galablåsa från Christian Dior couture med ett par svarta flip-flops.
Jennifer Lawrence hyllas för sitt oväntade skoval i Cannes.
Jennifer hyllas för det oväntade skovalet.
Annons

Den Oscar-vinnande skådespelaren har snubblat ett antal gånger förut i offentliga sammanhang. Och de platta sandalerna gjorde det förmodligen betydligt lättare för henne att ta sig nedför de långa trapporna i Cannes. Under 2013 snubblade Jennifer när hon skulle ta emot en SAG-award. Samma år föll hon i trappan på Oscarsgalan när hon var på väg för att ta emot sin statyett. Ett år senare var det dags igen. Jennifer snubblade nämligen när hon anlände till Oscarsgalan 2014. Så kanske kan det oväntade skovalet helt enkelt bero på att Jennifer, fullt förståeligt, ville undvika ännu ett fall framför det samlade pressuppbådet.

Jennifer Lawrence bytte höga pumps mot flipflops inför röda mattan i Cannes.
De röda pumps hon anlände i byttes snabbt ut mot flip-flops inför röda mattan.
Annons