Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från Nyhetsmorgon

Jenny Strömstedt om modemissen: ”Jättekonstiga faser”

31 aug, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTt.
Jenny Strömstedt.
Jenny Strömstedt är alltid snyggt stylad när hon syns i tv-rutan eller på röda mattorna.
Men när programledaren ser tillbaka på sin klädstil genom åren är det vissa perioder som får henne att höja på ögonbrynen.
– Jag har jobbat på tv så länge att jag har hunnit gå igenom jättekonstiga faser, säger hon till Femina.
Annons
Jenny Strömstedts stilresa genom årenBrand logo
Jenny Strömstedts stilresa genom åren

Folkkära programledaren Jenny Strömstedt är alltid välklädd i Nyhetsmorgon, och jobbar tajt ihop med TV4-stylister för att hålla stilen i rutan. När hon klädde sig för årets Kristallengala var det också en av kanalens stylister som hjälpte henne.

– Jag stod vid garderoben och skulle plocka ihop min lördagsoutfit, och så kom jag på ”helvete, jag ska på Kristallen på måndag”. Då sa Siroun Forsberg på TV4 att ”jag har en kjol hemma du kan låna”, och de här skorna. Och så ahde jag ett linne jag köpte i somras innan jag skulle till Italien, och en gammal partiledarkavaj. Det blev ganska bra, säger hon till Femina på röda mattan.

Annons
Jenny Strömstedt på Kristallen 2023.
Jenny Strömstedt på Kristallen 2023. Hon valde en kjol med fransar, knähöga boots, linne och kavaj.

För programledaren är det viktigast att vara bekväm i sin outfit, och känna att man kan röra sig.

– Jag är inte mycket för den här prinsesslooken, även om det är roligt med den typen av klänningar med vid rätt tillfälle. Men man vill kunna känna sig bekväm och ha en kul kväll, jag tror det är det som är nyckeln, säger hon.

Jenny Strömstedt om sina tidigare modemissar

Jenny Strömstedt har varit programledare i Nyhetsmorgon sedan 2005, och har under de 18 åren hunnit testa många olika sorters stilar. När hon ser tillbaka på sina stilförändringar genom åren är det en del kläder och skönhetsval som hon ställer sig skeptisk till.

Annons

– Jag har jobbat på tv så länge att jag har hunnit gå igenom jättekonstiga faser. Det har varit typ ”hobo chic”, med konstiga hängande flätor och grejer. Och så var det den här tiden med jättemycket hårförlängningar och fransar, minns Jenny Strömstedt och fortsätter:

– Nu tror jag att det är lite mer sansat kanske, vilket ju är tråkigare på ett sätt.

Annons