Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Julia Roberts retrostil från Notting Hill är helt rätt

06 jul, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
´
Att Julia Roberts var vacker i sin roll som Anna i romcom-klassikern Notting Hill är det ingen som ifrågasätter – men nu är hennes stil mer inne än någonsin.
I dag är det många som vill sno stjärnans snygga look med Vans, läderkavaj och basker.
Annons
VIDEO: Julia Roberts bästa filmlooks genom årenBrand logo
VIDEO: Julia Roberts bästa filmlooks genom åren

De flesta modetrender kommer och går och kommer igen – det som var inne på 90-talet och vid millenieskiftet har gjort en riktig comeback under ett par år, och inspirerat fortfarande modet på catwalken och ute i butikerna.

För att hitta riktigt bra modeinspiration går det alltså att kolla tillbaka på de stora stjärnorna och filmerna från den tiden, och få ställen är så bra att kolla på som klassiska romantiska komedin Notting Hill med Julia Roberts och Hugh Grant. I filmen spelar Julia Roberts Hollywood-skådespelaren Anna Scott, som bli kär i Hugh Grants bokhandlare.

Annons
Julia Roberts får kaffe över sig i början av Notting Hill.

Inspirerar andra med sin stil

Anna Scott har på många sätt den perfekta vardagsstilen, som många nu vill sno skriver Vogue. Med Vans på fötterna, en snygg läderkavaj och en svart basker är hon nedtonad och klassisk men också trendig – då som nu. Faktum är att kläderna inte ens var framtagna av filmens kostymör, utan det var Julia Roberts privata kläder. Skådespelaren tyckte att kläderna de ville att hon skulle ha på sig kändes för mycket som en utklädnad, och bar i stället sina privata kläder för att illustrera exakt det: en skådespelare ute i privatlivet.

Annons
Julia Roberts och Hugh Grant i Notting Hill.

Läderkavajen och baskern är kanske den outfit som många förknippar mest med filmen, men Anna Scott bjuder på många andra klassiska klädval. Hon matchar flätor med väst och mörka jeans i en scen, och ett babyblått stickat set i en annan. Kläder som absolut påminner om sådant vi sett i nutida serier som Euphoria eller på modeller som Bella Hadid och Hailey Bieber.

Inspireras av Julia Roberts snygga stil i Notting Hill du också!

SE OCKSÅ: Fem favoriter från Femina – Nostalgispecial – 80-talsparBrand logo
SE OCKSÅ: Fem favoriter från Femina – Nostalgispecial – 80-talspar
Annons