Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Kändisarna som bar H&M på årets Met-gala

02 maj, 2017 
Svenskt mode gjorde succé på årets Met Gala 2017 – här är alla kändisar som bar H&M-kreationer på nattens modefest!
Annons

Med inspiration från årets Costume Insitute-utställning med temat Rei Kawakubo/Commes des Garçons: Art of In-Between, har H&M:s designteam skapat unika plagg som behandlar många av Kawakubo:s återkommande teman; dekonstruktion, traditionellt skrädderi och asymmetri, blandat med element av rosetter, blommor och prickar.

”Varje look var speciellt framtagen för den exklusiva välgörenhetsgalan där H&M hade äran att vara på plats för tredje året i rad. H&M är extra glada över årets tema, med tanke på det uppskattade designsamarbetet som genomfördes tillsammans med Comme des Garçons år 2008”, skriver man i ett pressmeddelande.

– Det har varit en fantastisk upplevelse för oss att få skapa looks inspirerade av Rei Kawakubo/Comme des Garçons, en av modevärldens viktigaste och mest inflytelserika designers. Alla plagg är helt skräddarsydda med utgångspunkt i Kawakubos kreativa värld och våra gästers personliga stil, säger Pernilla Wohlfahrt, H&M:s designchef och kreativa chef.

Annons

Också kändisarna själva är nöjda.

– Samarbetet med H&M har varit en unik upplevelse. Min look är verkligen speciell för mig och tillsammans med teamet på H&M har vi verkligen lyckats fånga temat; från det dramatiska släpet till Kawakubos ansikte på läderbältet. Det är otroligt inspirerande!, säger Nicki Minaj. Läs mer om hennes klänning här!

Ashley Graham tar vid:

– Det har varit fantastiskt att samarbeta med H&M för min första Met-gala. Varje del i designprocessen har varit ett nöje och det ska bli så roligt att få visa upp min klänning på röda mattan. Allt jag drömt om!

– Jag har alltid gillat H&M:s mode, så det har varit en otrolig möjlighet att få en look designad särskilt för mig. De stilrena snitten passar perfekt för en speciell kväll som den här och looken känns så avslappnad, säger Joe Jonas, i sin tur.

Rapparen och sångerskan Nicki Minaj bar en skir tyllklänning med ett långt släp i sidentaft med råa kanter som dekorerats med svarta vinylrosor. Klänningen hölls på plats av en enaxlad kimonotopp av sidenduchesse och ett obi-bälte i läder med Kawakubos ansikte. Släpet pryddes av ränder i svart och rött med ett parti av röda Swarovski-kristaller som sedan löpte över till klänningens framsida.

Annons

Rapparen Future var klädd i en svart frack i slimfit-modell gjord av ekologiskt siden, TENCEL® och ull med handbroderat motiv och Swarowski-detaljer på ryggen. Fracken matchades med en marinblå skjorta av ekologiskt siden och fluga.

Modellen Ashley Graham bar en korsettklänning inspirerad av Kawakubos fascination för att avslöja den skräddade insidan av ett plagg. En subtilt dekonstruerad korsett i off-white och en lång, röd sidenkjol fäst med hakar pryddes av volanger i mörkröd sidenorganza.

Modellen Jourdan Dunn var klädd i en kroppsnära klänning; en tolkning av traditionella plagg och material som lekfullt dekonstruerats. Toppen i sidentaft liknade ett nedhasat korsettliv och den marinblå kjolen i kritstrecksrandigt kostymtyg hade skurits asymmetriskt för att sedan avslutas med rosetter.

Skådespelerskan Sasha Lane bar en skir nätklänning prydd med prickar – ett av Kawakubos huvudmotiv. Klänningen hölls uppe av en body med skenor smyckade av svarta Swarovski-kristaller. De lekfulla prickarna bestod av taktila material som raffia och sammet.

Annons

Sångaren Joe Jonas var klädd i en djupröd kostym av italienskt dubbelsiden med svarta kritstreck och slag. Hans svarta sidenskjorta var tillverkad av 100 % ekologisk bomull och matchades med en svart fluga.

Modellen Stella Maxwell bar en tunn chiffongklänning av ekologiskt siden täckt av långa pärlrader. Pärlorna draperades som ett halsband över den öppna ryggen, över bröstet löpte mängder av pärlrader som i kjolen övergick till att efterlikna linjerna av en dekonstruerad krinolin.

Foto IBL

Artikeln publicerades ursprungligen på ELLE.se.

Annons