Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Kates senaste modeval – så stylar hon omtvistade plagget

06 jul, 2023 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Kolla in prinsessan Catherines djärva twist på den 1980-talsdoftande kavajen. Vad tycker du om stylingen – som har blivit en riktig vattendelare?
Annons
10 unika bilder på Kate Middleton genom tidernaBrand logo
10 unika bilder på Kate Middleton genom tiderna

Wimbledon är känt för sitt strikta krav på exklusivt vita kläder, i alla fall på tennisbanan. När det kommer till outfits vid sidan, på läktaren, finns det mer utrymme för att uttrycka sig själv och sin personliga stil, även om det, som alltid, förstås fortfarande finns vanliga trender som dyker upp och går igen, år efter år. Från Sienna Millers tvådelade linnekostymer till Alexa Chungs mellanlånga klänningar... åskådarlooken är ofta inspirerad av modet på banan och har en känsla av både tradition och formalitet. Kort sagt: inget slafs och hafs! Men, nog kan man också ta ut svängarna en smula. Titta bara på prinsessan av Wales senaste outfit, en outfit som adderar en, minst sagt, 80-talsinspirerad twist till den klassiska Wimbledon-stilen.

Annons

Kate bar mintgrön kavaj från Balmain

På den andra dagen av Wimbledon-mästerskapen gjorde prinsessan, som både är beskyddare av All England Lawn Tennis and Croquet Club (AELTC) och själv en skicklig tennisspelare, sitt första framträdande vid turneringen. Dagens till ära skulle hon titta på den brittiska spelaren Katie Boulter och se hennes spela. Och vad bar då sessan? Jo! Kate gjorde entré iförd en vit och grön blazer vilken hon matchade med en, ytterst preppy, vit veckad midilång kjol.

Annons

Den dubbelknäppta kavajen är signerad Balmain. Skorna hon bar kommer från Gianvito Rossi. Kate toppade looken med pärlörhängen från det Londonbaserade smyckesmärket Shyla och en vit Mulberry Amberley crossbody-väska.

Prinsessans stil har gett upphov till många rubriker. De flesta tycker förstås att hon är helt flawless klädd – lika stilsäker som alltid. Andra menar att den här looken, som så tydligt flirtar med 1980-talet, och kanske också med Kates svärmor, Diana, som ju ofta bar den här typen av kavajer, är daterad och omodern. Smaken är, som bekant, delad. Kate ser i alla fall ut att trivas! Och det är ju det allra viktigaste!

Annons