I natt hölls den stjärnspäckade Met-galan på Metropolitan Museum of Arts Costume Institute i New York – och det är en av årets största modefester. Galan, som agerar invigningsevenemang för museets årliga modeutställning, har varje år ett tema som fungerar som klädkod för den glammiga festen.

Årets tema var Camp: Notes on Fashion. En överdriven, kitschig och ironisk klädstil som ofta förknippas med gayrörelsen. Essensen är kärleken till det onaturliga, påhittade och överdrivna, och en som verkligen valde att satsa stort var Katy Perry.

Kate Perry lyste upp röda mattan i klänning från Moschino

En av kvällens mest omtalade kreationer stod alltså Katy Perry för. Galan till ära valde artisten nämligen att äntra röda mattan i en klänning formad som en gigantisk kristallkrona.

Underdelen bestod av en tajt axelbandslös klänning prydd med silverfärgade diamanter, och på huvudet och runt midjan satt delarna till själva kristallkronan – som även den var smyckad med glittrande stenar. Och ja, givetvis lyste kronans alla lampor.

Den omtalade klänningen – som mer eller mindre lyste upp hela internet under kvällen – var skapad av italienska Moschino. Till kreationen bar Katy Perry ett par silverfärgade klackar i samma stil som klänningen.

Här är bilder på Katy Perry från röda mattan:

Katy Perry i spektakulär klänning på MET
Katy Perrys hyllade klänning på Met 2019
Katy Perrys klänning bakifrån

Foto: TT

Läs mer:

9 minnesvärda ögonblick från Met-galan 2019

Met-galan 2019: Här är stjärnorna på röda mattan

Det betyder camp – modestilen som är tema på Met-galan 2019

Allt du behöver veta om Met-galan 2019

14 kändisar som missade temat på Met-galan 2019

Här gör Lady Gaga storstilad entré på Met-galan – chockerar alla