Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Kenza Zouitens stilresa genom åren – då och nu

21 feb, 2020 
AvAnaïs González Cruz
Från punkare till modebloggerska! Kenza Zouiten Subosic har onekligen gjort en stor stilresa genom åren. Vi har samlat ihop bilder från början av hennes karriär till nutid – se alla bilder här!
Annons

Kenza Zouiten Subosic började blogga redan som 15-åring och blev snabbt en av Sveriges största bloggerskor. Sedan dess har karriären gått i raketfart, med allt från stora modelluppdrag till programledargig och modesamarbeten. I dag har 28-åringen nästan två miljoner Instagramföljare och är även medgrundare av modemärket Ivyrevel.

Bland fansen är hon känd för sin starka stilsäkerhet och visar ofta upp välkomponerade outfits på sociala medier, numera med sonen Nikola i famnen. Men hur klädde sig Kenza i början av sin karriär – och under skoltiden? För du har väl inte glömt att hon faktiskt var punkare en gång i tiden?

Vi har rotat i arkiven och hittat bilder på influencerns stilresa genom åren, då och nu!

Kenza Zouiten Subosic: 2004-2019

2004

En bild på Kenza Zouiten som punkare med tuppkam och nitar 2004.

Nithalsband, skinnväst och tuppkam. Jajamen – mellan 12-14 år var Kenza en riktig punkare, med band som The Clash, Oxymoron och Dropkick Murphys i hörlurarna:

Annons

”Jag kommer alltid att vara punk i hjärtat”, har Kenza tidigare skrivit i en Instagramstory.

Men kan du gissa vem som hjälpte henne att raka sidecut? Mormor såklart!

”Och justja, vi får ju inte glömma att min fina mormor var den som först tog fram rakapparaten och hjälpte mig att raka sidecut i mitt långa hår när jag var 12! Mormor var alltid på min sida, hur jag än såg ut”, skriver hon på bloggen 2010.

Dags för klassfoto! Kenza är 14 år gammal när hon börjar nian, och nu har tuppkammen och nitarna bytts ut mot ett axellångt svall och tunna ögonbryn:

”#varärbrynen”, kommenterar hon bilden på Twitter.

2009

En bild på Kenza Zouiten under premiären av Harry Potter och halvblodsprinsen 2009.
Foto: Fredrik Hessman//TT

Några år senare inleder Kenza sin bloggkarriär och börjar synas på olika vimmel runt om i Stockholm. På premiären av Harry Potter och halvblodsprinsen är Kenza ledigt klädd med en rejäl Miu Miu-väska på armen. Bara fem månader tidigare har hon träffat killen som kommer att bli hennes framtida man, Aleks!

Annons
En bild på Kenza Zouiten på lanseringen av Make Up Stores kollektion Czarinna 2009.
Foto: Patrik Jonsson //TT

På lanseringen av Make Up Stores kollektion Czarinna samma år rockar Kenza en kort fodralklänning och en svart clutch med matchande klackar.

En bild på Kenza Zouiten under en plåtning för VeckoRevyn 2009.
Foto: Kristian Pohl//TT

Nu börjar Kenza även modella på allvar – här under en plåtning för VeckoRevyn.

2010

En bild på Kenza Zouiten på ELLE-galan 2010.
Foto: Charlotte Brunzell//TT

18 år gammal drar Kenza på sig den lilla svarta och går på ELLE-galan tillsammans med bloggerskorna Tyra Sjöstedt och Isabella Löwengrip:

Annons

” Det var en otroligt trevlig kväll med en miljon fotografer, bra gala med duktiga vinnare, härligt sällskap och god mat. Maten var det vi såg fram emot allra mest så vi såg inte ens klart på galan utan smet ut för att äta…..haha”, bloggar hon om kvällen.

En bild på Kenza Zouiten under Gröna Lunds säsongspremiär 2010.
Foto: Charlotte Brunzell//TT

Äntligen vår! På Gröna Lunds säsongspremiär 2010 har Kenza precis fyllt 19 år och åker karusell i svart skinnjacka, nitbälte, Converse och blåjeans. Vi gissar att scarfen kommer från Alexander McQueen.

2011

En bild på Kenza Zouiten under Finest Awards 2011.
Foto: Karin Törnblom//TT

Dags för Finest Awards. Kenza koras som vinnare i kategorin Från blogg till tv och tar emot priset iklädd en skir bandeauklänning och maffiga accessoarer.

Annons
En bild på Kenza Zouiten under en biopremiär på Rigoletto i juli 2011.
Foto: Eero Hannukainen//TT

En sommardag i juli har del 2 av Harry Potter och dödsrelikerna biopremiär på Rigoletto. Kenza är såklart på plats och bär kvällen till ära en somrig klänning med vita Converse.

2012

En bild på Kenza Zouiten och Alexandra Norling under Guldbaggegalan 2012.
Foto: Cecilia Liljeton//TT

Full pott, Kenza! På Guldbaggegalan 2012 lyser Kenza i en vinröd klänning med djup rygg. Här med vännen Alexandra ”Humlan” Norling.

Annons
En bild på Kenza Zouiten under biopremiären av MIB3 på biografen Rigoletto i Stockholm 2012.
Foto: Eero Hannukainen//TT

Åh, Jeffrey Campbell! 2012 är platåklackarna superpoppis i bloggvärlden och Kenza är faktiskt den som sätter trenden. Vid det här laget äger hon flera par, bland annat en modell med öppen tå:

”Jag älskar Jeffrey Campbells skor och det här är mitt….femte par? Den höga platån och den breda klacken på deras skor gör att de är så himla sköna att gå i! Jag kan ha på mig dem en hel dag utan att få ont i fötterna. När man går i dem känns det liksom som att man går i ett par flats”, bloggar hon om köpet.

I augusti hänger skorna med på galapremiären av MIB3 på Rigoletto i Stockholm, då Kenza också har färgat sina hårtoppar rosa. Väskan från Miu Miu är fortfarande en favorit!

Annons
En bild på Kenza Zouiten under Årets Chicaste på Berns 2012.
Foto: Eero Hannukainen//TT

Ny gala, nya Jeffrey Campbells. Under Årets Chicaste på anrika Berns i Stockholm bär Kenza ett annat par i beige tillsammans med en strassbeströdd klänning och mörkrött läppstift.

2013

En bild på Kenza Zouiten under Mercedes-Benz Fashion Week i Stockholm 2013.
Foto: Eero Hannukainen//TT

Det är högsommar i Stockholm när Mercedes-Benz Fashion Week drar igång. Kenza går på modevisning i mönstrade shorts, luftig tunika och stilettklackar. Den svarta läderväskan är av märket Céline.

Annons

2014

En bild på Kenza Zouiten under ELLE-galan 2014.
Foto: Karin Törnblom//TT

Vilken drömklänning! Under ELLE-galan 2014 bär Kenza en skir design av Ida Sjöstedt och en clutch från Malene Birger.

En bild på Kenza Zouiten i Let's Dance med danspartnern Calle Sterner.
Foto: Charlotte Brunzell//TT

Kenza är med i Let’s Dance och tävlar varje vecka i färgstarka dansklänningar, bland annat denna med lila paljetter. Här med danspartnern Calle Sterner.

En bild på Kenza Zouiten under Gröna Lunds säsongspremiär 2014.
Foto: Fredrik Hessman//TT

Skinnjacka och sneakers är verkligen Kenzas melodi när det står casual på inbjudan. Här i den röda bikerjackan från Jofama by Kenza på Gröna Lunds säsongspremiär i april.

Annons
En bild på Kenza Zouiten under Nellys 10-årsjubileum på Lydmar i Stockholm.
Foto: Eero Hannukainen//TT

Nellys 10-årsjubileum på Lydmar i Stockholm. Kenza har klippt håret och visar upp en betydligt kortare frisyr. Men hon trivs inte alls i looken, något hon också senare bloggar om:

”Hår är bara hår och det kommer växa ut så småningom, men fasen vad jag saknar mitt långa svall. Kort hår var kul i några veckor, men det är inte jag. Nu har jag googlat i en timma och bestämt mig för att testa både det enda och det andra för att få håret att växa ännu snabbare.”

2015

En bild på Kenza Zouiten och Aleks Subosic under ELLE-galan 2015.
Foto: Charlotte Brunzell//TT

Kenza tar med sig killen Aleks på ELLE-galan 2015, där hon också vinner pris för Årets look. Den vackra paljettklänningen är designad av Ida Lanto:

Annons

”Fick höra mycket kommentarer angående klänningen, de flesta älskade klänningen och några klagade lite skämtsamt på mitt släp som fastnade under allas skor… Haha”, bloggar Kenza efteråt.

En bild på Kenza Zouiten under Finest Awards 2015.
Foto: Eero Hannukainen//TT

Våren är här – så även Finest Awards på Café Opera i Stockholm. Kenza vinner pris i kategorierna Årets modeblogg samt Årets hederspris. Hur snygg är hon inte i helvitt?

2016

En bild på Kenza Zouiten under Guldknappen 2016.
Foto: Karin Törnblom//TT

När Damernas Världs modepris Guldknappen delas ut skrider Kenza fram på röda mattan i en alldeles ljuvlig kreation av Ida Sjöstedt.

Annons

2017

En bild på Kenza Zouiten under ELLE-galan 2017.
Foto: Karin Törnblom//TT

Inför ELLE-galan 2017 testar Kenza något helt nytt och trotsar vintern i en kort denim-outfit med bara axlar och strassbälte:

”En custom made klänning som min vän Sebastian Hammarberg gjort (tillsammans med the Lazy Tailor) av en gammal jacka och kjol från Levi’s. Varenda liten sten hade han suttit och sytt på på bältet/skorna också, så himla duktig! Ni vet ju att jag normalt brukar köra på prinsesslooken på galor vilket jag också älskar, men nu ville jag ha något annorlunda och coolt och när Sebastian kom med en skiss på detta så sa jag bara KÖÖÖR”, bloggar Kenza efter galan.

En bild på Kenza Zouiten under Stockholm Fashion Week 2017.
Foto: Eero Hannukainen/TT

Under Stockholm Fashion Week fotas Kenza på stan i en mönstrad maxiklänning med ankelhöga boots. Vid den här tiden har hon nyligen gift sig med Aleks och kämpar för att bli gravid, något hon själv talat mycket öppet om i efterhand.

Annons
En bild på Kenza Zouiten under Nellys efterfest på Stockholm Fashion Week.
Foto: Ola Axman//TT

Under 2017 gör 90-talsmodet comeback på allvar och Kenza är en av många bloggerskor som anammar dåtidens sportiga trackpants. Här i en upphottad version med klack och magtröja på Nellys efterfest under modeveckan.

2018

En bild på Kenza Zouiten under ELLE-galan 2018.
Foto: Karin Törnblom//TT

Den svarta klänningen med släp som Kenza bär på ELLE-galan 2018 är skräddarsydd av designern Fadi El Khory:

Annons

”Axelvaddar, djup V-ringning, broderade pärlor och paljetter, och så ett långt släp. Jag älskade den! De extremt obekväma (men äckligt snygga) klackarna är från Zara och väskan från Bottega Veneta”, skriver Kenza på bloggen.

En bild på Kenza Zouiten under Stockholm Fashion Week 2018.
Foto: Eero Hannukainen//TT

Antingen så älskar du dem – eller så hatar du dem! Vi pratar såklart om Kenzas sneakers från Balenciaga i modellen Triple S, som även står i Bianca Ingrossos skohylla. På Stockholm Fashion Week matchar hon skorna med en kort skinnskjol och en enkel t-shirt från det egna klädmärket Ivyrevel.

2019

En bild på Kenza Zouiten under ELLE-galan 2019.
Foto: Jonas Ekströmer//TT

Vilken bebislycka! På ELLE-galan 2019 visar Kenza stolt upp sin växande gravidmage, även här i en klänning av modeskaparen Fadi El Khoury. Skor från Casadei och smycken från Caroline Svedbom.

Annons
En bild på Kenza Zouiten under Mama-galan 2019.
Foto: Karin Törnblom//TT

10 månader senare har Kenza fött sonen Nikola och utses till Årets impact mama på Mama-galan:

”För två år sedan drömde jag om att få bli mamma och gå på galan. Förra året var jag äntligen *hemligt* gravid, orolig som attan över att det inte skulle gå hela vägen medan jag tänkte på att jag skulle gå som en mamma detta år. Och igår var det dags! Jag och en massa underbara powermamas åt middag och firade vinnarna av Årets mama – där jag fick äran att bli “årets impact mama”. TUSEN TUSEN tack”, bloggar Kenza.

Vi ser fram emot att följa din stilresa framöver, Kenza!

Läs mer: 

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons