Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Omtvistade klacken trendig igen – så stylar du kilklackarna

10 maj, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Emma Roberts med kilklack.
Den har fått tillbringa många år ute i kylan – men nu har kilklacken välkomnats tillbaka in i trendvärmen igen.
Här är de trendigaste varianterna av de omdiskuterade skorna, och så stylar du dem!
Annons
Så stylar du de dressade vårtrenderna 2023Brand logo
Så stylar du de dressade vårtrenderna 2023

Det har gått ett antal år sedan den var trendig sist – men nu är den omtvistade kilklacken tillbaka! Många förknippar kilklacken, eller wedgeskon, med klumpiga espadrillos som var trendiga i början av 00-talet, men nu är klackmodellen tillbaka på både kändisarnas fötter och på modevisningarna.

Märken som Khaite, Staud. ATP Atelier och Bottega Veneta har alla designat skor med kilklack, och visat upp på sina vår- och sommarvisningar.

Nu när det är varmare temperaturer och man blir allt mer sugen på sandaler och öppna skor är kilklacken ett perfekt sätt att bära enklare sommarskor och samtidigt få en festligare känsla. På grund av klackens utformning är det också många som tycker att de är lättare och mer bekväma att gå i än i andra klackskor.

Annons
Svarta skor med kilklack från ATP Atelier.
Hypade märket ATP Atelier har skor i kilklacksmodell.

Så stylar du kilklackarna

En annan stor skotrend i vår och sommar är taxklacken, alltså en riktigt låg och nätt klack. Denna går också att kombinera med kilklacken. Du behöver alltså inte tänka att kilklacken måste vara en decimeter hög för att vara trendig – snarare tvärtom.

Sommarens kilklackar varierar i material och utformning. De klassiska korkklackarna har fått ta ett steg tillbaka i förmån för färggrannt läder, mjuk mocka och raffia.

Jennifer Lopez och Ben Affleck.
Jennifer Lopez har gärna kilklack igen – men väljer höga med platå.

Hur klär man sig då till sina nya (eller gamla som grävts fram ur garderobens gömmor) kilklackar? Testa en somrig vardagslook med vita jeans och t-shirt, eller bara en enkel slipklänning. Vill du satsa på en somrigare look väljer du kanske snarare en blommig klänning!

Annons