Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

Trendig i metallic – 15 favoriter i silver och guld

20 dec, 2022 
Trend 2022: metallic-mode i guld och silver
Guld, silver eller brons – hösten och vintern 2022 tar olika nyanser av metallic hem alla pallplatser bland säsongens trendigaste nyanser.
Annons

Vi går en skinande säsong till mötes; under de senaste säsongerna har vi sett mängder av plagg och accessoarer dyka upp på catwalken världen över och i år togs det till en ny nivå. Även streetstylescenen har varit full av skinande inslag i guld och silver och vi förstår varför – det är ett riktigt effektfullt sätt att göra looken mer spännande med små medel.

Dessutom är det ett enkelt sätt att få din look att andas fest – ett ord vi inte har varit bortskämda med att använda under de senaste åren. Kanske är suget efter metallic och paljetter helt enkelt sprunget ur ett kollektivt sug efter glitter, glamour och att tillbringa tid med andra!

Leonie Hanne streetstyle med väska i silver

Kläder i silver, guld och paljett 2022

Här har vi samlat våra favoriter i metallic – från silver och guld till paljetter och andra skinande material.

Annons

Paljettbyxor, & Other Stories

Paljetter till fest? Ja tack! Oavsett vilket evenemang det bjudits in till vill vi maxa festkänslan med paljetter i alla dess former. Butikerna är fyllda av plagg som strösslats med skimrande paljetter, inte minst i toner av silver, guld och svart. Dessa byxor passar lika bra med festtoppen som den stickade tröjan eller en vit skjorta. Se mer och köp byxorna här (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma direkt till byxan.

Paljettväska, Arket

En riktigt snygg detalj till en outfit med plagg från basgarderoben blir den här väskan som pryds med strass och som har en bred svart axelrem. Se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Matchande set, Stylein

Om du vill ta in silverfärgen i din outfit på ett mer diskret sätt så är det här matchande setet helt rät väg att gå. Det består av en elegant midikjol med fint fall och ett matchande linne som går att bära precis som det är eller under en kavaj. Se mer och köp kjolen här (reklamlänk). Linnet hittar du här (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma direkt till setet.

Hårklämma, Na-kd

Denna silverfärgade hårklämman (en accessoar som dessutom trendar stort just nu!) är ett fint sätt att få in metallic-detaljer även i vardagslooken. Den finns i flera snygga färger, se mer och köp klämman här (reklamlänk).

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till klämman.

Glittrig klänning, & Other Stories

Något av det trendigaste du kan bära just nu är en klänning med en nätliknande design och skimrande detaljer – vi ser det hos alla kedjor och det är något som känns nytt och kul. Det härliga med plaggen är att du kan välja hur mycket eller lite hud du ska visa – den vågade bär den genomskinliga klänningen över ett par stora trosor och en täckande behå, men du kan lika gärna sätta på dig den över ett par byxor och ett linne. Ett plagg att leka loss och testa runt med, med andra ord! Läs mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Glittrig kjol, Gina tricot

Ett plagg med liknande effekt som klänningen ovan är den här kjolen, som precis som klänningen kan stylas på en rad olika sätt. Se mer och köp kjolen här (reklamlänk).

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

Guldpumps, Stinaa J

Svenska Stinaa J har gjort sig kända för sina snygga pumps som tack vare sina patenterade sulor förebygger smärta, trots klackhöjden. Hejdå till ömma fötter och obekväma skor, med andra ord! De här pumpsen i guld är guld värda i festgarderoben, året om. Se mer och köp skorna här (reklamlänk).

Metallic 2022 – guldiga sköna pumps från Stinaa J
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

Metallic-jacka, Calvin Klein Inclusive

Ett enkelt sätt att piffa upp vardagslooken är att satsa på ett ytterplagg med en skimrande effekt. Den här vadderade jackan i längre modell går i en mörkgrå nyans som skimrar och finns upp till storlek 52/6XL. Se mer och köp jackan här (reklamlänk).

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

Silvrigt set med paljetter, H&M

Det här riktigt snygga setet, som består av en topp och kjol med paljetter, är allt vi vill bära till fest och de kommande högtiderna. En riktig fullträff! Toppen har långa ärmar och rundad halsringning, se mer och köp den här (reklamlänk). Paljettkjolen har hög midja med resår och finns här (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma direkt till setet.

Guldväska, Nunoo

Hamna på toppen av stilprispallen med den här guldfärgade väskan med en halvmåneformad design, som även finns i silver. Se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Silverskor, H&M

Oavsett om du bokstavligt talat vill bära skimrande metaller från topp till tå (tro oss, det går!) eller addera en snygg metallicdetalj till din outfit så blir de här silverfärgade skorna pricken över i:et. De har fyrkantig tå med en öppen design och snören som knyts kring benen. Se mer och köp skorna här (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

Guldig silkesblus, Cavaliere

En vacker skimrande blus i guldiga toner. Den är gjord i 93 % silke som både känns och ser lyxigt ut. Se mer och köp skjortan här (reklamlänk).

Annons
Metallic 2022 – guldig sidenskjorta från Cavaliere
Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

Silverväska, H&M

Den här väskan är det givna valet för dig som vill ha en snygg metallicdetalj som är enkel att ta in i vilken outfit som helst. Addera bara väskan och voilá – du har en festlig och stilsäker look på nolltid. Se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

Silverkjol, & Other Stories

Den här silverkjolen är perfekt till fest och passar lika bra med partytoppen som med en elegant vit skjorta. Se mer och köp kjolen här (reklamlänk).

Annons
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

Silverskor, Arket

Ett smart knep för att kunna ha ett par snygga skor på festen är helt enkelt att packa med dig ett extra par skor som du kan byta till när du kommer fram. Dessa slingbacks i silver går lätt ned i väskan och lyfter vilken festlook som helst – oavsett om du kommer direkt från kontoret eller är uppklädd till tänderna. Se mer och köp skorna här (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.
Vintageskola: Så gör du de bästa second hand-fyndenBrand logo
Vintageskola: Så gör du de bästa second hand-fynden
Annons