Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Kronprinsessan Victorias sommarstil – här är stilknepen och köpen som sätter stilen

03 jul, 2024 
Kronprinsessan Victorias stil sommaren 2024
En kunglig stil kan, men behöver inte, kosta en förmögenhet. Det finns faktiskt några knep du kan ta till för att få till en stil inspirerad av kronprinsessan Victoria – till ett betydligt bättre pris.
Annons
Kronprinsessans bästa födelsedagsklänningarBrand logo
Kronprinsessans bästa födelsedagsklänningar

Vår svenska kronprinsessa inspirerar ofta med sina stilval; förutom att bära mycket svensk design så återanvänder hon ofta många av sina klänningar och andra plagg gång efter gång. Dessutom har hon, tillsammans med sin stylist Tina Törnquist, verkligen hittat sin stil med silhuetter, färger och stylingknep som funkar för henne och som vi ofta ser i olika utföranden.

Kronprinsessan Victorias stil sommaren 2024

Trots att vi bara befinner oss i början av juli har Victoria redan hunnit bjuda på många stilsäkra sommarlooks. Vi reder ut vad som kännetecknar många av dem – samt de bästa köpen som fixar stilen.

Annons

1. Midilängd

Det allra mest kännetecknande för de flesta av Victorias klänningar är att de går minst ned till vaden. Det är en längd som är betydligt mer lättburen än en hellång variant, samtidigt som den ser elegant och välklädd ut och platsar i så gott som alla sammanhang.

Kronprinsessan Victoria hos kustbevakningen i Göteborg i maj 2024
Foto: Adam Ihse/TT

När Victoria besökte Kustbevakningen i Göteborg i början av sommaren bar hon en vacker blåvit skapelse i midilängd, som hon kombinerade med spetsiga pumps och en vit kavaj utan slag.

Annons
Kronprinsessan Victoria på kustbevakningens fartyg i Göteborg i maj 2024
Foto: Adam Ihse/TT

Mönstrad klänning

Lindex

Den här klänningen har en liknande ringning med rynkad effekt som den Victoria bar, och både en markerad midja och ett vackert fall i kjolen.

Klänning

Ellos Plus Collection

Just en midiklänning i blå toner är ett mångsidigt och lättstylat plagg som går att bära såväl till kontoret som till fest. Denna vackra variant har korta ärmar, omlottskärning och finns i storlekarna 42-60.

2. Skjortklänningen

Skjortklänningen verkar vara något av en favorit för Victoria under sommarmånaderna och vi förstår varför, då den är både uppklädd och avslappnad på samma gång. Tack vare den eleganta klänningsmodellen kan hon utan problem röra sig mellan formella och informella sammanhang.

Kronprinsessan Victoria på Artipelag i Stockholm för Nordiska utrikesministermötet 2024
Vid sitt besök under det nordiska utrikesministermötet N5 på Artipelag i Stockholm bar Victoria en vacker blommig skapelse på mörkblå botten.Foto: Claudio Bresciani/TT

Skjortklänning

Stenströms

Blått i alla dess nyanser är något av en favorit hos Victoria, och denna kortärmade skjortklänning i klassiskt midnattsblått skulle definitivt platsa i hennes garderob.

Lång skjortklänning

Ellos

Den här svartvita skjortklänningen har en fantastiskt vacker design med en romantisk touch tack vare den markerade midjan och volangkanten nedtill.

Annons

3. Mönster

Under sommaren bär Victoria mer än gärna mönster, och allra helst blommiga sådana. Att bära just en blommig klänning är ett snabbt och enkelt sätt att maxa sommarkänslan i en outfit, oavsett om det vankas en arbetsdag på kontoret (eller Kungliga slottet) eller ett bröllop.

Kronprinsessan Victoria i en ljusblå blommig klänning
Foto: Magnus Lejhall/TT

Medan Victoria ofta syns till i kavajer och kostymer i poppiga och knalliga färger under resten av året så går många av hennes sommarlooks i ljusa pasteller och andra mjuka toner. Ett stylingknep hon ofta använder sig av är att bära skor i samma färg som klänningen, för att knyta ihop outfiten på ett vackert sätt.

Annons
Kronprinsessan Victoria i ljusblå blommig klänning och matchande ljusblå pumps
Magnus Lejhall/TT

Blommig klänning

Max Mara Weekend

Ett underbart mönster av penséer pryder denna midiklänning med elegant skärning och drapering i midjan.

Småblommig klänning

Bubbleroom

Den här klänningen är ett vackert och stilrent val som går att bära till många olika tillfällen. Den har en markerad midja som du kan sätta ett skärp i en matchande eller kontrasterande nyans i för extra stilsäker look!

4. Markerad midja

Victoria rör sig enkelt mellan olika stilar och kulörer, men det finns en sorts plagg som vi sällan ser henne i: klänningar i rak modell. De klänningar som Victoria bär har ofta mycket vidd eller vackert fall i kjolen, och får gärna ha en kort eller lång puffärm, men de går nästan alltid in vid midjan för att skapa en vacker silhuett. En nyckel till en vacker och stilsäker look är alltså att satsa på en klänning med markerad midja som ger kontrast till vidden i kjolen.

Annons
Kronprinsessan Victoria i Estelles skulpturpark 2024
Vid ett besök hos Prinsessan Estelles Skulpturpark matchade mor och dotter i liknande klänningar.Foto: Pontus Lundahl/TT

Skjortklänning med broderier

Bubbleroom

Inspireras av Victorias tidlösa look med denna vackra vita skjortklänning med hålbrodyr och knytning i midjan.

5. Ljus kavaj utan slag

Tycker du att det är svårt att hitta den perfekta sommarjackan eller veta vilken typ av jacka som passar till klänning? Vänd blicken mot kavajen istället! Vi har redan sett Victoria bära den här vackra vita kavajen vid flera tillfällen under sommaren, då den kompletterar sommarklänningen perfekt.

Kronprinsessan Victoria i rosa blommig klänning med vit kavaj på nationaldagen 2024
Foto: Henrik Montgomery/TT

På Sveriges nationaldag bad Victoria en vacker kavaj utan slag över sin sommarklänning.

Annons
Kronprinsessan Victoria i rosa blommig klänning med vit kavaj och prins Daniel i mörkblå kostym på nationaldagen 2024
Foto: Henrik Montgomery/TT

Kavaj

MQ Marqet

Den här ljusa kavajen utan slag eller krage har liksom Victorias variant fickor med lock. Den har även en snygg omlottskärning.

Linnekavaj

Arket

Satsa på en variant i linne om du vill kunna bära kavajen även under de varmaste dagarna. Den här har en tidlös och elegant design.

Annons
Annons